Hyppää sisältöön
Media

Ruoka-alan toimijat kokoontuivat ensimmäiseen Yhteiseen ruokapöytään

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 10.4.2019 15.56
Tiedote

Ruokaketjun eri osapuolten yhteinen keskustelufoorumi Yhteinen ruokapöytä kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona 10. huhtikuuta Helsingin Säätytalolla. Foorumi kutsuttiin koolle helmikuussa julkaistun ruokaketjun kannattavuusselvityksen toimenpidesuositusten pohjalta, ja sen odotetaan edistävän alan sisäistä yhteistyötä paremman kannattavuuden varmistamiseksi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän nyt ensimmäistä kertaa koolle kutsuman foorumin tavoitteena on parantaa ruokaketjun ilmapiiriä ja auttaa alaa löytämään yhteinen näkemys siitä, millaisin toimin tulevaisuuden kestävä ja taloudellisesti kannattava ruuantuotanto ja jalostus Suomessa tulisi varmistaa ja mihin alan tulisi pyrkiä.

"Maatalouden kannattavuuskehityksen korjaaminen ei ole vain hallinnon, vaan koko ruokaketjun ja kaikkien sen toimijoiden yhteinen asia”, totesi ministeri Leppä tilaisuudessa.

”Yhteistyön keskiössä on kestävä ruuantuotanto ja ruokajärjestelmä. Ministeriön päivitetyn strategian keskiössä on kestävä kehitys. Sen pohjalle tulee rakentaa tulevat tavoitteemme ja yhdessä sovittavat toimenpiteet”, sanoo kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Pääministeri Juha Sipilä sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä antoivat kesäkuussa 2018 Reijo Karhiselle tehtävän selvittää ratkaisumallit maatalouden kannattavuusongelmiin. Selvityksen yksi keskeisimmistä löydöksistä alkutuotannon kannattavuusongelmiin oli ruokaketjusta uupuva yhteinen tahtotila ja näkemys.

Selvityksen loppuraportti: Uusi alku – Maatalous on myös tulevaisuuden elinkeino 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 040 029 1910, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Ministerin erityisavustaja Satu Haapaniemi, p. 050 400 5193, etunimi.sukunimi@mmm.fi