Hyppää sisältöön
Media

Ruoka2030-selonteon toimeenpano käynnistyy: vastaa verkkokyselyyn!

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 23.5.2017 17.00
Uutinen

Maa- ja metsätalousministeriö aloittaa ruokapoliittisen selonteon toimeenpanon ruokajärjestelmän toimijoille ja asiantuntijoille suunnatulla verkkokyselyllä.

Osoitteessa http://mmm.fi/ruoka2030/verkkoriihi on käynnistynyt kaikille avoin verkkokysely, jolla kerätään ajatuksia ja näkemyksiä siitä, miten Ruoka2030-selonteon toimeenpanoa kannattaisi käytännössä edistää.

Helmikuussa 2017 eduskunnalle annettu valtioneuvoston ruokapoliittinen selonteko on osa kansallista ruokapolitiikkaa, jonka tavoitteena on vastuullinen ja kestävä ruuantuotanto ja -kulutus sekä taloudellista ja yhteiskunnallista hyvinvointia tuottava ruokajärjestelmä.

Ruoka2030-selonteon visioon ”maailman parasta ruokaa” kuuluu suomalaisille kestävästi tuotetun kotimaisen turvallisen ruuan lisäksi se, että Suomi on kansainvälisesti kilpailukykyinen korkealaatuisten elintarvikkeiden ja innovatiivisen elintarvikeosaamisen vientimaa.

”Tarvitsemme uusia ideoita siitä, miten saamme aikaan kasvua ja kehitystä”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, ”nyt on kaikilla tilaisuus vaikuttaa siihen, millaiseksi Ruoka2030-selonteko käytännössä muotoutuu.”

Verkkokysely on avoinna 29.5. asti ja kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme kirjapalkintoa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Anna-Leena Miettinen, p. 0295 16 2409

Ruoka ja maatalous