Hyppää sisältöön
Media

Kestävä ruokajärjestelmä vaatii yhteistyötä ja muutosta - webinaarissa kiitettiin kansliapäällikköä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.12.2023 15.48
Uutinen

Maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä kestävän ruokajärjestelmän webinaarissa pohdittiin, mitä haasteita ja mahdollisuuksia ruokajärjestelmä kohtaa tulevaisuudessa. Webinaarissa kiitettiin myös kansliapäällikkö Jaana Husu-Kalliota hänen pitkäaikaisesta työstään ruoka-alan ja koko alkutuotannon hyväksi.

Webinaari pidettiin Teams-alustalla maanantaina 18. joulukuuta. Tilaisuuden juonsi maatalousneuvos Kirsi Heinonen, joka korosti, että kestävä ruokajärjestelmä on yhteinen etumme.

- Ruokajärjestelmä on laaja kokonaisuus, joka kattaa ruuan tuotannon, jakelun, jalostuksen ja kulutuksen niin kotitalouksissa kuin julkisissa ruokapalveluissa tai ravintoloissakin. Ruokajärjestelmään liittyvät myös politiikkaohjaus ja tuki-instrumentit, Heinonen sanoi.

Webinaarissa kuultiin maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin tervehdys ja myös asiantuntijapuheenvuoroja EU:n komission terveyden ja maatalouden pääosastoilta, Luonnonvarakeskukselta, Euroopan elintarviketurvallisuusvirastolta ja Politicon toimittajalta. He käsittelivät muun muassa EU:n Pellolta Pöytään -strategian tilannetta, ruokajärjestelmän tutkimus- ja innovaatiotarpeita, elintarviketurvallisuuden ja kuluttajien luottamuksen merkitystä sekä ruokajärjestelmän globaaleja haasteita ja mahdollisuuksia.

Puhujat kiittivät kansliapäällikkö Jaana Husu-Kalliota hänen ansiokkaasta panoksestaan ruokajärjestelmän kehittämisessä.

-    Jaana Husu-Kallio on ollut todella merkittävä vaikuttajapersoona, joka on vuosikymmenten ajan edistänyt elintarviketurvallisuutta, eläinten hyvinvointia ja kestävää ruokajärjestelmää niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Hänellä on laajat verkostot niin EU:ssa kuin globaalisti, ja hän on ollut arvostettu keskustelukumppani ja neuvonantaja monille. Kestävä ruokajärjestelmä tässä laajuudessaan ei olisi mahdollinen ilman kansliapäällikkö Jaanan sinnikästä ja herkeämätöntä työtä.

Webinaariin osallistui lähes 200 maa- ja metsätalousministeriön, Ruokaviraston ja Luonnonvarakeskuksen henkilöstön jäsentä. 

Lisätietoja:

maatalousneuvos Kirsi Heinonen, p. 0295 162 059

Ruoka ja maatalous