Hyppää sisältöön
Media

Selvitys: Päivystys eläinlääkäripalveluiden tulevaisuuden haasteena

31.1.2017  14.05
MMM

Maa- ja metsätalousministeriön teettämän tuoreen selvityksen perusteella yksityisillä palveluntarjoajilla on kiinnostusta lisätä eläinlääkäripalveluiden tarjontaa, mikäli kuntien tuottamia palveluita supistetaan. Todennäköisesti yksityisten tarjoamaa eläinlääkäripalvelua ei kuitenkaan saada markkinaehtoisesti kaikkialle Suomeen.

Luonnonvarakeskuksella teetetyllä selvityksellä kartoitettiin kunnallisten ja yksityisten eläinlääkäripalvelujen tarjontaa koko maassa. Tulosten perusteella etenkin koko maan kattavan ja ympärivuorokautisen eläinlääkäripäivystyksen järjestäminen tulee olemaan haaste.

– Selvitys oli välttämätön, jotta saamme riittävät ja ajantasaiset taustatiedot eläinlääkäripalvelujen saatavuudesta ja kustannusrakenteesta tällä hetkellä. Vain oikeiden tietojen pohjalta voimme suunnitella tulevaisuuden palvelut maakunnissa tarkoituksenmukaisella ja kustannustehokkaalla tavalla ja varmistaa eläinten hyvinvoinnin, toteaa apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Kunnaneläinlääkärien palveluita saadaan selvityksen mukaan nyt kattavasti koko maassa. Vuonna 2015 eläinlääkäripalveluiden järjestämisestä aiheutui kunnille laskentatavasta riippuen 43 – 57 miljoonan euron kustannukset, josta tuotantoeläimille tarjottujen palveluiden osuus oli noin 20 miljoonaa euroa.

Lue Luonnonvarakeskuksen tiedote selvityksen tuloksista.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen, 0295162439, taina.aaltonen(at)mmm.fi