Hyppää sisältöön
Media

Suomen linjaus vuosien 2017–2020 FAO-työlle valmistunut

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 9.3.2017 10.24
Uutinen

Suomen kolmivuotinen jäsenyys FAO:n hallintoneuvostossa alkaa heinäkuussa 2017.

Vakiintuneen tavan mukaisesti Suomi edustaa hallintoneuvostokaudellaan samanaikaisesti kaikkia Pohjoismaita. Lisäksi Suomi toimii EU-puheenjohtajuuskaudellaan syksyllä 2019 EU-asioiden koordinaattorina yhdessä EU:n ulkosuhdehallinnon kanssa. Uuden FAO-linjauksen tarkoituksena on määritellä teemat ja tavoitteet, joita Suomi omassa FAO-työssään haluaa edistää.

Linjaus käsittelee FAO:n toimintaa järjestönä ja Suomen toimintaa sekä vaikuttamisen painopisteitä FAO-asioissa. Suomen tavoitteena on kehittää FAO:ta entistä toimivammaksi ja tehokkaammaksi järjestöksi, joka kykenee sovitulla budjetilla saavuttamaan sille asetetut tavoitteet. Sisällöllisiksi painopisteiksi määriteltiin FAO:n tieto- ja standardityö, resilienssi- ja riskinkestävyysteema sekä luonnonvarojen kestävä hallinta ja resurssitehokkuus. Lisäksi Suomi tukee muun muassa FAO:n työn yhteensovittamista Agenda 2030 kanssa.

Painopisteitä edistetään FAO:n työssä pitämällä niitä esillä muun muassa kokouspuheenvuoroissa ja vaikuttamalla siihen, että budjetti- ja vapaaehtoisrahoitusta kohdennetaan kyseisiin painopisteisiin. Linjauksessa esitetyt Suomen painopisteet on käännetty englanniksi, ja ne löytyvät alla olevasta linkistä.

Suomen linjaus vuosien 2017-2020 FAO-työlle 

Finland’s priorities in FAO cooperation 

Lisätietoja:

kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi, maa- ja metsätalousministeriö, p.0295 162 113

neuvotteleva virkamies Anna Santala, maa- ja metsätalousministeriö, p.0295 162 418

EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous