Maa- ja metsätalousministeriön blogi
Ruoantuotantoa ilmastoa kunnioittaen
Maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä dityppioksidin ja metaanin vähentäminen on tunnustetusti vaikeaa. Päästöt tulevat pääasiassa eläimistä, lannasta ja...
Ruokajärjestelmien muuttamiseen tarvitaan meitä kaikkia
Maapallon kestävän ruuantuotannon tulevaisuus on soppa, jonka reseptin kehittämiseen tarvitaan meitä kaikkia. Ruokajärjestelmät vaikuttavat kestävän...
Voiko tätä syödä?
Tulevaisuuden ruuantuotantomahdollisuuksia ansiokkaasti kuvaava televisiosarja ”Voiko tätä syödä?” on herättänyt minussa ja varmasti monessa muussakin...
Kuntavaalit edistämässä kestävää ruokajärjestelmää
Julkisia hankintoja tehdään vuosittain yli 30 miljardilla eurolla, josta elintarvikehankintojen osuus on noin 350 miljoonaa euroa. Summat tekevät julkisista...
Ruokaa omasta maasta – yhdessä eteenpäin
Vuosi 2020 jää monelle mieleen Koronavuotena. Minulle tämä vuosi jää mieleen erityisesti vuotena, jolloin huoltovarmuuden merkitys tunnustettiin...
Koronakriisin opetus – kotimaisessa silakassa vara parempi
Kalan maailmanmarkkinat reagoivat koronakriisiin nopeasti. Aasian ja Pohjois-Amerikan markkinoiden sulkeutuminen ja Euroopan markkinan merkittävä...
Kohti kestävämpiä elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja
Kun hallitusohjelmaa laadittiin keväällä 2019, kukapa olisi arvannut millaisessa korona-arjessa elämme vuoden päästä. Vaikka todellisuus onkin jossain määrin...
Nyt on aika keskustella kotimaisesta kalasta
Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt hallitusohjelman mukaisen kotimaisen kalan edistämisohjelman valmistelun. Keskeiseksi tavoitteeksi on otettu...
On vuosi 2035 ja Suomi on hiilineutraali
On vuosi 2035 ja Suomi on hiilineutraali. Kansa on terveempi kuin menneinä vuosikymmeninä ja ruokajärjestelmän ympäristövaikutusta on saatu reippaasti...
Omavalvonta on paras renki, mutta isäntääkin tarvitaan
Vanhustenhoitoa koskevassa keskustelussa on pohdittu yritysten omavalvonnan ja työn tilaajan valvonnan suhdetta. Kirjoituksissa on viitattu myös muiden...
Metsästä lautaselle
Meitä metsästäjiä on noin 300 000 ja hirvijahteihin osallistuu vuosittain noin joka kolmas. Lihasaaliskin on kunnioitusta herättävä, noin 10 miljoonaa kiloa...
Saunapalvi, PAH ja pari sanaa elintarviketurvallisuudesta
Viime päivien ruokapuheenaihe on ollut keskustelu palvikinkun kohtalosta. MTK ja Lihakeskusliitto vetosivat vahvasti suomalaisen perinteisen valmistustavan...