Eeva Loikkanen palasi harjoittelusta tuttuun ympäristöön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eeva Loikkanen aloitti syyskuussa työt maaseudun kehittämisyksikössä.

Loikkanen on valmistunut agrologiksi (AMK) ja myöhemmin jatkanut opintojaan Helsingin yliopistossa pääaineenaan maatalouspolitiikka. Agronomiksi (MMM) hän valmistui vuonna 2014. 

Loikkanen on aiemmin toiminut ELY-keskuksessa ja Maaseutuvirastossa viljelijätukivalvontojen parissa. Maisteriopintoihin liittyvän korkeakouluharjoittelun hän suoritti vuonna 2010 maaseudun kehittämisyksikössä ja paluu töihin samaiseen yksikköön tuttujen kasvojen keskuuteen sujuikin mukavasti. 

Monipuolinen työnkuva näköalapaikalla

Loikkasen työtehtäviin kuuluvat muun muassa EU-puheenjohtajuuskauden suunnittelu- ja valmistelutyöt. Lisäksi tehtäviin kuuluu uuden ohjelmakauden eläinten hyvinvointikorvauksen valmistelu. Hän odottaa innolla lähestyvää EU-puheenjohtajuuskautta ja pitää sitä upeana mahdollisuutena päästä olemaan aitiopaikalla kauden valmistelussa sekä luonnollisesti sen aikana mm. seurannan, raportoinnin ja kehittämisen muodossa.  

Loikkanen kiittelee erityisesti sitä, että pääsee maa- ja metsätalousministeriössä toimimaan laajassa verkostossa monipuolisten tehtävien parissa. Hän suhtautuu muuttuvaan työ- ja toimintaympäristöön haasteena, joka innostaa häntä kehittymään. Ministeriön ilmapiiriä Loikkanen kehuu positiiviseksi, kollegoita on helppo lähestyä ja apua saa aina tarpeen tullen. Hän kokee yhdenvertaisuuden maa- ja metsätalousministeriön etuna. Ministeriön moderneja avokonttoritiloja hän kiittelee sosiaalisuutta lisääviksi.

Vapaa-ajalla Loikkasta työllistää 2,5 -vuotias tytär. Myös koiraharrastus on lähellä sydäntä, ja kesäksi hän odottaakin aktiiviseen kilpailuharrastukseen soveltuvaa koiraa Sveitsistä. Odottelun lomassa hän puuhastelee perheen aktiivisen saksanseisojan kanssa.

Kuva: Venla Tyynelä 
Teksti: Saara Patama