Uusi rahoitushaku avautuu marraskuussa – rahoitettavaksi haetaan metsäluonnon monimuotoisuutta ja metsätalouden ilmastokestävyyttä edistäviä hankkeita

22.10.2021 11.06
JSM
Aurinko mäntyjen välissä
Maa- ja metsätalousministeriö avaa 9.11.2021 uuden rahoitushaun osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa ja maankäyttösektorin Hiilestä kiinni -toimenpidekokonaisuutta. Hausta rahoitetaan metsätalouden ilmastokestävyyttä ja metsäluonnon monimuotoisuutta tukevia kehittämis- ja koulutushankkeita yhteensä noin seitsemällä miljoonalla eurolla.

MMM ja Metsähallitus:
Kansalaisaloite valtion metsien avohakkuista on edistänyt metsienkäsittelymenetelmistä käytävää keskustelua

20.10.2021 12.58
JSM
Ilmakuva Kainuun metsistä
Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta julkaisi 20.10.2021 mietintönsä valtion metsien avohakkuita koskeneesta kansalaisaloitteesta. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) ja Metsähallitus pitävät aloitteen myötä virinnyttä keskustelua metsienkäsittelymenetelmistä ja niiden vaikutuksista erittäin tärkeänä.

Ilveskannan hoitosuunnitelman päätavoite on säilyttää suotuisa suojelutaso

15.10.2021 13.40
JSM
Ilves lumisessa maisemassa.
Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti päivitetyn Suomen ilveskannan hoitosuunnitelman ja ilveksen metsästyskiintiön kaudelle 2021–2022. Hoitosuunnitelma on keskeinen osa suurpetopolitiikkaa ja kantojen hoitoa.

Ilmastonmuutokseen sopeutumista koskeva kansallinen suunnitelma päivitetään – MMM asetti valmistelua varten laajapohjaisen työryhmän

15.10.2021 10.58
JSM
Ilmastonmuutos haltuun -tunnuskuva
Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut työryhmän kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman valmistelua varten. Eri hallinnonalojen edustajista muodostuvan ryhmän tehtävänä on valmistella ilmastolain mukainen sopeutumissuunnitelma vuoden 2022 loppuun mennessä.

Luonnonvara- ja biotalouspäivät 2021: Sivuvirroista kasvutarinoita

22.10.2021 12.48
JSM
Kuvassa kämmenillä on kuusenkerkkiä, lisäksi teksti: Luonnonvara- ja biotalouspäivä 21.10. ELY-keskuksen, mmm ja Lahden kaupungin logot ovat vasemmassa yläkulmassa.
Vuoden 2021 Luonnonvara- ja biotalouspäiviä vietettiin 21. lokakuuta virtuaalisesti. Päivän teemana oli Lahden ympäristöpääkaupunkivuosi ja sivuvirtojen kestävä hyödyntäminen. Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteena on vahvistaa Suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä ja edistää metsätalouden ja teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämistä.

Ruokapöydässä yksityisestä tulee globaalia

22.10.2021 12.48
JSM

Voi kysyä, miksi huippukokous ei noussut otsikoihin. Eikö nälkäongelma, heikko ravitsemus ja ihmiskunnan olemassaolon uhka oikeasti kiinnosta ihmisiä? Uskon, että kiinnostaa. Järjestelmätason kysymyksestä on kuitenkin vaikea saada kiinni, kirjoittaa kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi blogissaan. 


Maarianhaminassa keskusteltiin monipuolisesti ruokaketjun kestävyydestä

11.10.2021 13.09
JSM
Maa-ja metsätalousministeriön rahoittama Kestävästi pellolta pöytään –seminaari pidettiin 8. lokakuuta Maarianhaminassa. Seminaari on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajuusvuoden ohjelmaa. Pohjoismaiset alustajat käsittelivät puheenvuoroissa ruoka-alan kestävyysnäkökulmia omista lähtökohdastaan.

Elintarvikeviennin koulutuksesta apua yritysten vientiosaamiseen

8.10.2021 15.59
JSM
Suomen elintarvikealan tuotannosta vain noin 15 prosenttia menee vientiin. Yhtenä syynä pidetään yritysten puutteellista vientiosaamista. Alan yritykset tarvitsevat kiperästi lisää kansainvälisen kaupan ammattilaisia. Kasvavaan osaamisen tarpeeseen vastataan uudella pysyvällä koulutuksella.

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia listaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa