Biotalouspaneeli keskusteli biotalousstrategian toimeenpanosta ja EU-vaikuttamisesta – Metsäbiotalouden tiedepaneeli valmistelussa

25.11.2022 15.38
MMM

Kansallisen biotalousstrategian toteutusta seuraavan Biotalouspaneelin asialistalla olivat 24.11. mm. ehdotus Biotalouden TKI-tiekartan laatimisesta sekä ehdotus EU-tason vaikuttamissuunnitelmasta. Paneelille kerrottiin lisäksi valmistelussa olevasta metsäbiotalouden tiedepaneelista, jonka on määrä aloittaa työnsä vuoden 2023 alusta.


Maa- ja metsätalousministeriö mukana eurooppalaisen metsäkumppanuus-hankkeen valmistelussa 

24.11.2022 15.43
MMM
MMM on mukana eurooppalaisen metsäkumppanuus-hankkeen valmistelussa metsäsektorin tutkimusyhteistyön edistämiseksi. Euroopan metsäinstituutin (EFI) johdolla toteutettava 4-vuotinen EUFORE-hanke (European Forest Research and Innovation Ecosystem) osana EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti Eurooppa –puiteohjelmaa arvioi ja linjaa metsäsektorin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotarpeita ja tarjoaa yhteistyöalustan alan eurooppalaisen yhteistyön vahvistamiseksi.

Maa- ja metsätalousministeriö käynnistää selvityksen valkohäntäpeurakannan hallinnasta

23.11.2022 9.04
MMM
Selvityksessä arvioidaan valkohäntäpeuran roolia eri näkökulmista. Selvityksessä kuullaan sidosryhmien näkemyksiä valkohäntäpeurakannan säätelystä ja hallinnasta sekä niihin liittyvistä tavoitteista ja kehittämistarpeista riistanhoidon, ympäristönhoidon, luonnon monimuotoisuuden sekä ruokakulttuurin ja matkailun sektoreilla.

Ministerit keskustelivat EU:n metsästrategian toimeenpanosta ja lannoitteiden saatavuudesta ja kohtuuhintaisuudesta

21.11.2022 23.30
MMM
Ministeri Antti Kurvinen (oik.) kollegojensa kanssa maanantaina Brysselissä. Kuva: EU:n neuvoston lehdistöpalvelu.
EU:n maatalousministerit kokoontuivat 21. marraskuuta Brysselissä. Ministerit keskustelivat EU:n metsästrategian toimeenpanosta. Lisäksi komissio esitteli tuoreen tiedonantonsa lannoitteiden saatavuuden ja kohtuuhintaisuuden varmistamisesta. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Kaiken takana on tutkittu tieto - osataanko Suomesta viedä sitä maailmalle?

29.11.2022 11.40
MMM

Vaikka antibioottiviikko onkin ohi, on silti tärkeää muistaa mikrobilääkkeiden maltillinen käyttö. Ministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kertoo blogikirjoituksessaan mikrobilääkeresistenssin kasvavasta uhasta ja kuinka tarpeellista tutkijoiden on tehdä kansainvälistä yhteistyötä.

Luonto + talous = biotalous

28.11.2022 10.36
MMM

Cambridgen yliopiston emeritusprofessori Partha Dasgupta kannustaa The Economics of Biodiversity -raportissaan ottamaan käyttöön myös luontopääoman kulumista kuvastavat mittarit perinteisten talousmittareiden rinnalle. Raportti kannustaa lisäksi kehittämään ohjaustoimia luonnonvarojen ylikulutuksen vähentämiseksi. Kansallinen biotalousstrategia tarjoaa valmiin viitekehyksen tähän työhön. 


Jokainen meistä on tietojohtaja

21.11.2022 16.36
MMM

Leena Kononen pohtii blogikirjoituksessaan tietojohtamista. Jokaisella on oma tietoympäristömme, saamme, hankimme, tallennamme ja jaamme tietoja. Emme vain aina tietoturbulenssissa pysähdy miettimään tietojen virtauksia ympärillämme.

Hallituksen esitys lohenkalastuksen kieltämisestä Tenojoella annettiin eduskunnalle

17.11.2022 13.25
MMM
Hallituksen esitys lohenkalastuksen kieltämisestä Tenojoella vuonna 2023 annettiin eduskunnalle valtioneuvoston istunnossa torstaina 17.11.2022. Lohenkalastus esitetään kiellettäväksi Tenolla lohikantojen elpymisen mahdollistamiseksi.

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia listaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa