Hyppää sisältöön
Media

Pohjoismainen bioenergiapalkinto Dan Asplundille

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.6.2008 11.59
Tiedote -

”Professori Dan Asplundille myönnetystä Pohjoismaisesta bioenergiapalkinnosta on koko Suomen syytä olla ylpeä. Se osoittaa bienergian vahvan osaamisen tason maassamme, vaikka palkinto onkin myönnetty henkilölle”, kommentoi maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila Pohjoismaiden ministerineuvoston vuoden 2008 bioenergiapalkinnon luovutusta tuoreeltaan. Palkinto luovutettiin Asplundille torstaina Pohjoismaiden ministerineuvoston tapaamisessa Växjössä Ruotsissa. Palkintoon sisältyy 50 000 Tanskan kruunun arvoinen raha-avustus.

Dan Asplund, joka on erikoistunut bioenergiateknologiaan, on menestyksekkäästi kehittänyt ja edistänyt uusiutuvien energialähteiden käyttöä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla jo yli 30 vuoden ajan.

Asplund on työskennellyt VTT:n teknisessä tutkimuskeskuksessa tutkijana, johtajana ja tutkimusprofessorina, sekä toiminut myös Jyväskylä Science Parkin johtajana. Vuosina 1993 - 1998 hän johti Suomen kansallista bioenergiateknologiaohjelmaa, joka oli maan kaikkien aikojen suurin investointi bioenergiaan.

Palkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa. Se myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on merkittävällä tavalla osallistunut bioenergian edistämiseen, käyttöön tai tuotantoon.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Veli-Pekka Reskola, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 53396