Hyppää sisältöön
Media

CEWP-konferenssi edisti varautumista vesiturvallisuuden ongelmiin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 9.11.2018 9.57
Tiedote

Kiinan ja Euroopan unionin vesiyhteistyötä tukevan China Europe Water Platformin (CEWP) korkean tason konferenssissa etsittiin ratkaisuja vesihuoltoa- ja turvallisuutta uhkaaviin maailmanlaajuisiin haasteisiin. Kiertotalous, luonnonvarojen kestävä käyttö ja vesialan rahoituspohjan rakenteet nousivat konferenssin aikana käydyn paneelikeskustelun kantaviksi teemoiksi.

Pekingissä 7.–8. marraskuuta järjestettyyn konferenssiin osallistui ministeritason valtuuskuntia EU-jäsenmaista, Euroopan komissiosta ja Kiinasta. Tilaisuudessa Suomen puheenvuoron piti ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.).

Yhteistyöfoorumin yrityskokouksessa oli mukana lisäksi 10 suomalaista vesialan yritystä. Maa- ja metsätalousministeriötä tilaisuudessa edusti luonnonvaraosaston osastopäällikkö Juha Niemelä.

– Kansainvälisten vesialan toimijoiden yhteistyön lisääminen sekä EU:n ja Kiinan välisen vesikumppanuuden syventäminen ovat vesiturvallisuuden ja luonnonvarojen kestävän käytön ytimessä, sanoo maa- ja metsätalousministeriön kansainvälisen vesiyhtesityön päällikkö Seppo Rekolainen, joka myös johtaa CEWP:n Euroopan sihteeristöä.

Suomi on vuosina 2018–2019 yhteistyöfoorumin EU-puolen johtava maa. Kauden aikana yhteistyössä keskitytään erityisesti YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Vuonna 2012 perustetun CEWP-verkoston tarkoituksena on kehittää mannerten välistä poliittista vuoropuhelua, tutkimusta ja liiketoimintaa vesialalla.

Kansainvälinen vesipolitiikka sekä yritys- ja innovaatiokysymykset olivat tällä viikolla esillä myös Shanghain kansainvälisillä tuontimessuilla China International Import Expossa (CIIE). Suomella oli tapahtumassa oma näyttelypaviljonki, jossa oli esillä yli 20 yritystä.

CIIE oli yksi Kiinan tärkeimmistä poliittisista tapahtumista tänä vuonna, ja siihen oli rekisteröitynyt yhteensä 480 000 osallistujaa, joista 220 000 oli ulkomaalaisia.

Lisätietoja:

kansainvälisen vesiyhteistyön päällikkö Seppo Rekolainen, p. 0295 162 086, seppo.rekolainen@mmm.fi

Anne-Mari Virolainen EU ja kansainväliset asiat Vesi