Hyppää sisältöön
Media

EU:n maatalousministerit keskustelevat biodiversiteettistrategiasta ja Pellolta pöytään –strategiasta videokokouksessa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2020 13.24
Tiedote

EU:n maatalousministerit kokoontuvat maanantaina 8. kesäkuuta kolmanteen videokokoukseensa keskustelemaan komission toukokuussa julkaisemista Pellolta pöytään- ja biodiversiteettistrategioiden maatalousnäkökohdista. Suomea videokokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Ministerit keskustelevat kokouksessa strategioiden tavoitteista sekä yhteensovittamisesta yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) kanssa. Komissio esittää molemmissa strategioissa kunnianhimoisia tavoitteita ja toimia maatalouden kestävyyden parantamiseksi. Ministereiden odotetaan kommentoivan myös komission päivitettyä ehdotusta monivuotiseksi rahoituskehyksiesi (MFF) ja ehdotusta koronaviruspandemian elvytyspaketiksi.

Ministeri Jari Lepän mukaan strategiat ovat tärkeä askel kestävän eurooppalaisen ruokajärjestelmän kehittämiseksi. Leppä kiittää komissiota muun muassa siitä, että strategioissa huomioidaan toimien kokonaiskestävyys ja ruokaturvan kehittämien koko elintarvikeketjussa.

Leppä korostaa, että biodiversiteettistrategian metsiin liittyvät tavoitteet tulee asettaa EU:n metsästrategiassa. Hän myös muistuttaa, että metsäpolitiikka kuuluu jäsenmaiden toimivaltaan ja tästä periaatteesta on pidettävä kiinni.

Komission päivitetty esitys monivuotiseksi rahoituskehykseksi toisi lisärahaa myös maaseudun kehittämisen varoihin. Ministeri Leppä pitää komission painotusta oikeana. MFF-neuvottelut ovat kuitenkin edelleen kesken ja yksityiskohdat ovat auki

Lisätietoja:

Erityisavustaja Satu Haapaniemi, p.  0295 162 058

Erityisavustaja Teppo Säkkinen, p. 0505162868