Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen EU-valmistelu viivästynyt - CAP-strategiasuunnitelman lausuntokierros siirtyy

Maa- ja metsätalousministeriö
19.5.2020 9.03
Tiedote

Tulevan rahoituskauden maatalouspolitiikan tavoitteita ja toimenpiteitä kuvaavan CAP-strategiasuunnitelman lausuntokierrosta siirretään. EU:n yhteinen maatalouspolitiikka tunnetaan myös nimellä CAP.

Päätöksenteko EU:ssa on viivästynyt, jonka vuoksi CAP-suunnitelman lausuntokierrosta siirretään. Myös ELY-keskusten alueellisille maaseudun kehittämissuunnitelmille tulee lisää valmisteluaikaa.

CAP-uudistuksen asetusvalmistelu jatkuu EU-elimissä viivästyksestä huolimatta. Myös kansallista valmistelua jatketaan normaaliin tapaan – esimerkiksi kansallista valmistelua varten asetetut työryhmät jatkavat edelleen toimintaansa.

Toimenpiteet jatkuvat myös siirtymäkaudella

Kaikki EU:n yhteisen maatalouspolitiikan toimenpiteet jatkuvat siirtymäkaudella, joka todennäköisesti tulee olemaan kaksi vuotta. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 toteuttamisaikaa jatketaan siirtymäkaudella nykyisillä säännöillä ja uuden kauden rahoituksella.

Siirtymäkaudella rahoitusta on käytettävänä kaikkiin toimenpiteisiin maaseudun kehittämiseksi. Rahoituksen määrä liittyy EU:n monivuotiseen rahoituskehykseen, jonka neuvottelut ovat vielä kesken.

Mikä on CAP-strategiasuunnitelma?

CAP-strategiasuunnitelma laaditaan koko Suomeen. Se sisältää maatalouden suorat tuet, markkinatoimet ja maaseudun kehittämisen toimenpiteet. CAP-suunnitelmassa kuvataan lähtökohdat, perustelut ja tavoitteet sekä toimenpiteet ja näiden rahoitus. 

  • Lisätietoja tulevan rahoituskauden valmistelusta: mmm.fi/CAP27.

Lisätiedot:

Minna-Mari Kaila, osastopäällikkö, p. 0295 16 2013, [email protected]@mmm.fi 

CAP CAP27 EU ja kansainväliset asiat Jari Leppä Luonto ja ilmasto Maaseutu Ruoka ja maatalous