Hyppää sisältöön
Media

Kiinnostavia ajankohtaisaiheita esillä luonnonvarahallinnon viranomaisten OKRA-osastolla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.6.2018 16.20
Uutinen

Luonnonvarahallinto on vahvasti mukana Okra-maatalousnäyttelyssä 4.-7. heinäkuuta Oripäässä monin ajankohtaisteemoin. Maa- ja metsätalousministeriön veturoimalla osastolla ovat esillä myös ravinteiden kierrätyksen kärkihanke, Maanmittauslaitos ja yhteistyökumppanina Kalatalouden Keskusliitto. Vierestä löytyy myös Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran osasto.

MMM ja Evira nostavat yhdessä esille Suomea ja sen sikataloutta uhkaavan afrikkalaisen sikaruton. Sikaruton uhasta ja varotoimista puhutaan kahdesti päivässä yhteisosaston nro 276 ohjelmalavalla sisähallissa F. Suomen Sikayrittäjien edustajat ovat mukana keskustelussa, ja he ovat tavattavissa Eviran osastolla.

Maa- ja metsätalousministeriön virkamiehet kertovat kahdesti päivässä EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta (to-la klo 12 ja klo 14). Avajaispäivänä klo 14 asiasta kertoo ja viljelijöiden kanssa keskustelee maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Lisäksi virkamiehet valaisevat maaseudun kehittämispolitiikan uusia näkymiä.

Evira kertoo lisäksi mm. kylvösiemenen laadusta sekä hukkakauran tunnistamisesta ja torjunnasta. Eviran osastolle voit tulla keskustelemaan myös eläinten hyvinvointiin ja tunnistamiseen liittyvistä asioista.

Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluva Ravinteet kiertoon kertoo osastolla sivuvirtojen, kuten lannan, tehokkaasta hyödyntämisestä ja siihen saatavilla olevasta rahoituksesta.  Kärkihanke jakaa tietoa myös tilojen ravinnekiertotoimista sekä kotitalouksien ravinneviisaista valinnoista. Läsnä ovat asiantuntijat Luonnonvarakeskuksesta ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Maanmittauslaitos esittelee laajasti erilaisia palvelujaan, joista monet ovat tarjolla nykyisin jo sähköisessä muodossa, esim. www.karttapaikka.fi ja Asiointipalvelu. OKRA -maatalousmessujen erikoisteemana on luonnollisesti myös tilusjärjestelyt, joilla saadaan kustannustehokkuutta ja turvallisuutta moderniin maatalouteen. MML:n pisteessä voi myös tutustua räätälöityihin maastokarttamalleihin.

Kalatalouden Keskusliitto kertoo palveluistaan vesialueiden omistajille ja käyttäjille. Yhtenä keskustelunaiheena on uuden kalastuslain toimivuus ensimmäisinä vuosina.

Luonnonvaraorganisaatioiden yhteisosasto nro 276 sijaitsee sisähallin F päädyssä, lähellä sisääntulo-ovea. Katso osaston ohjelma.

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Pekka Väisänen, MMM, p. 02951602480