Hyppää sisältöön
Media

Korkeaoja: Ulkomaiset internetpelit uhka Suomen rahapelimarkkinoille

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 9.8.2003 9.00
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja on huolissaan ulkomaisten internetpelien tunkeutumisesta Suomen rahapelimarkkinoille. Lahden Kuninkuusraveissa puhunut Korkeaoja pelkää, että ulkomaiset internetpelit voivat viedä pohjan tältä hevostalouden, urheilun, kulttuurin ja kansanterveyden hyväksi toimivalta olennaiselta rahoituspohjalta.

”Suomessa toton ja muidenkin rahapelien hyväksyttävyys ja kiinnostus niitä kohtaan ovat korkealla tasolla. On tärkeää, että suomalaisten vahva tuki vastuulliselle pelitoiminnalle säilyy. Kyse ei saa olla pelkästä rahanhimosta tapahtuvasta bisneksestä vaan mielenkiintoisesta kilpailuihin liittyvästä mausteesta”, painottaa Korkeaoja. Kansainvälinen peliyhtiö Ladbrokes on lähiaikoina käynnistämässä Suomessa laajan markkinointikampanjan omien vedonlyöntipeliensä markkinoimiseksi.

Hevostalouden kannalta ongelmallinen on myös viime vuoden aikana tehty arpajaisverolain muutos, joka ei edennyt hevostalouden kannalta toivotulla tavalla. ”Tällä hetkellä totopelien kohtelu arpajaisveroa määrättäessä poikkeaa muista rahapeleistä. Hyväksyessään muutoksen eduskunta kuitenkin edellytti, että totopelien tuotto määritellään jatkossa samoilla perusteilla kuin muiden rahapelien tuotto. Hevostalouden ja koko pelitoiminnan kannalta olisi tärkeää, että veroperusteita muutetaan sillä tavoin, että kohtelu on tasavertaista niin rahapeliyhteisöjen kuin pelaajienkin kannalta.”

Korkeaoja katsoo, että rahapelien kohdekorvausneuvotteluissa hevostalouden kannalta aikaansaatu myönteinen tulos - toisaalta peliyhtiöiden, toisaalta ministeriö- ja valtioneuvostotasolla - antaa kuitenkin uskoa tulevaisuuteen alan kehitysedellytysten turvaamiseksi.Lisätietoja: maa- ja metsätalousministeri Korkeaojan erityisavustaja Jari Heiniluoma, p. 040 - 740 6003

Juha Korkeaoja