Hyppää sisältöön
Media

Korkeaoja: Ympäristötuki valmistelussa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.11.2005 16.00
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt alustavan ehdotuksen tulevan ympäristötukijärjestelmän toimenpiteistä lausunnolle. Luonnos sisältää esitykset ympäristötuen perustoimenpiteistä sekä lisätoimenpiteistä, ehdotukset erityistukisopimuksista sekä ei-tuotannollisten investointien tukemisesta. Siihen liittyy myös Naturaan sekä vesipuitedirektiivin toteuttamisen liittyvät tuet.

Työryhmän valmistelema ehdotus on ensimmäinen luonnos, ja lausuntokierroksen aikana siihen on eri tuottajayhdistysten, järjestöjen, TE-keskusten ja muiden tahojen mahdollisuus ottaa kantaa. Lisäksi ehdotukseen on mahdollista tutustua maa- ja metsätalousministeriön internet-sivuilla. Lausuntojen jälkeen työryhmä jatkaa työtään ja tekee ensi vuoden puolella ehdotuksensa asiasta ministeriölle. Ministeriö tekee lopulliset linjaukset vasta perusteellisen keskustelun lopputuloksena ottaen huomioon myös ympäristötukeen saatavan rahoituksen tulevalla ohjelmakaudella 2007-2013. Alustavassa ehdotuksessa on mukana karkea arvio alustavista tukitasoista.

Ministeriö on lähettämässä myös luonnoksen maaseutustrategiaksi lausunnoille. Sen painopisteinä on maa- ja metsätalouden harjoittaminen kestävällä tavalla, yritystoiminnan kilpailukyvyn ja uuden yrittäjyyden ja verkostoitumisen kehittäminen sekä paikallinen omaehtoinen toiminta. Myös strategialuonnoksen valmistelu jatkuu lausuntokierroksen jälkeen.

Leader-toiminnan osalta ministeriö on jo avannut hakukierroksen toimintaryhmien muodostamiseksi koko maahan.

Lisätietoja: erityisavustaja Jouni Lind p. (09) 160 53302 tai 050 521 3305

Juha Korkeaoja