Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Maa- ja metsätalousministeriö tukee sähköisen puukauppapaikan perustamista

Maa- ja metsätalousministeriö
9.3.2016 17.31
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt 400 000 euron avustuksen Suomen Puukauppa Oy:lle sähköisen puukauppapaikan perustamiseen. Sähköinen puukauppapaikka on konkreettinen esimerkki uudesta palvelusta, joka tehostaa metsävaratietojen hyödyntämistä ja edistää metsäalan digitalisaatiota.

Puukauppapaikan rakentaminen on osa hallitusohjelman Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta ja sen Metsätieto ja sähköiset palvelut -osion toteutusta.   Sen tavoitteena on tehostaa metsävaratietojen hyödyntämistä parantamalla tiedon laatua ja liikkuvuutta sekä kehittämällä sähköisiä palveluita. 

– Sähköinen puukauppapaikka on konkreettinen esimerkki metsäalan yhteistyöstä, joka mahdollistaa tuottavuuden parantamisen ja uusien toimintamallien käyttöönoton. Hankkeen menestyksekäs toteuttaminen luo pohjaa myös tulevalle yhteistyölle, jota metsäalalla edelleen tarvitaan, toteaa osastopäällikkö Juha S. Niemelä maa- ja metsätalousministeriöstä.

Uusi palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2017. Toteutuessaan sähköinen puukauppa on metsänomistajille maksuton ja kaikkien metsäalan toimijoiden käytössä.

– Myönnetty avustus on tärkeä osa investoinnin rahoitusta. Vaikka Suomen Puukauppa Oy:n osakkaat rahoittavat valtaosan aloitusvaiheen investoinnista, avustuksen saaminen lopulta mahdollistaa suunnitelmien toteuttamisen, sanoo Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä.

Sähköisen puukauppapaikan investoinnista vastaa Suomen Puukauppa Oy, jonka osakkaana on 29 puun ostajia ja myyjiä edustavaa metsäalan yritystä tai yhteisöä. 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylijohtaja Juha S. Niemelä, p. 050 500 3681
metsäneuvos Marja Kokkonen, p. 040 5246267

Lisätietoja Suomen Puukauppa Oy:stä:
toimitusjohtaja Aku Mäkelä, p. 040 660 5160

Kimmo Tiilikainen Metsät kärkihankkeet