Hyppää sisältöön
Media

Maa- ja metsätalousministeriön tilaisuuksien esitykset saatavilla verkosta

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.11.2015 13.14
Uutinen

Tiesitkö, että ministeriön tilaisuuksien esityksiä on saatavilla myös SlideShare-palvelussa?

Ruokaketjun rahoitus -seminaari 29.10.2015

Rahoituslähteitä ruokaketjun toiminnan kehittämiseen ja elintarvikkeiden menekinedistämiseen -seminaari järjestettiin Eurooppa-salissa, Helsingissä. Maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa esiteltiin erilaisia ruoka-alan rahoituslähteitä ja niiden hyödyntämistä.
Seminaarin avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja EU:n rahoittamista tiedotus- ja menekinedistämistoimista kertoi johtaja Diego Canga Fano EU:n komission DG AGRI:sta. SlideSharessa voi tutustua Canga Fanon esityksen lisäksi EU:n tiedotus- ja menekinedistämisohjelmiin, Makeran t&k-hankkeisiin ja maaseutuohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin ruokaketjun kehittämisessä.

Seminaarin esitykset ovat myös katsottavissa osoitteessa bit.ly/ruokaketju.

Maailman ruokapäiväseminaari 29.10.2015

Suomen FAO-toimikunta ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta järjestivät Maailman Ruokapäivän seminaarin Helsingin yliopiston päärakennuksella.
Ministeri Tiilikaisen avauksen jälkeen tilaisuudessa kuultiin YK:n yliopiston kehitystaloustieteen tutkimuslaitoksen (UNU-WIDER) tutkijan Miguel Niño-Zarazúan esitys sosiaalisten muutosten vaikutuksesta aliravitsemusta vastaan.

Niño-Zarazúan esityksen lisäksi SlideSharesta löytyy Helsingin yliopiston professori Juha Heleniuksen esitys maaperän merkityksestä ruokaturvan saavuttamiseksi sekä apulaisprofessori Markus Krögerin esitys ruuan suvereeniudesta ja maataloudellisesta uudistamisesta sosiaalisen varmuuden kehittäjinä.