Hyppää sisältöön
Media

Maatalousministerit keskustelivat Sloveniassa maaseutualueiden vahvistamisesta ja yhteistyöstä kaupunkialueiden kanssa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.9.2021 18.47
Tiedote
EU-ministerit pitivät epävirallisen kokouksensa Sloveniassa.

EU:n maatalousministerit kokoontuivat Slovenian Brdo pri Kranjussa 5.-7. syyskuuta epäviralliseen ministerikokoukseeensa. Suomea edusti maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäällikkö, ylijohtaja Minna-Mari Kaila.

Maatalousministerien kokouksen aiheena oli ”Keskustelun vahvistaminen kaupunki- ja maaseutualueiden välillä”. Keskustelu liittyi komission 30.6.2021 antamaan tiedonantoon EU:n pitkän aikavälin maaseutuvisiosta.

Keskustelussa Suomi kiitteli sitä, että maaseutualueiden kehittäminen on korkealla EU:n agendalla. Suomi piti maaseutuvisiota tervetulleena ja erittäin kannatettavana. Suomi on yksi Euroopan maaseutumaisimmista maista ja Suomessa on tehty pitkään aktiivisesti työtä maaseudun eteen. Suomi kertoi myös muutama viikko sitten valmistuneesta Suomen maaseutupoliittisesta kokonaisohjelmasta. 

Maatalousministerit pitivät maaseutuvisiota ja keskustelua maaseutualueiden aseman parantamisesta tervetulleena. Keskustelussa painottui, että Euroopassa on paljon erilaisia maaseutualueita, joilla on omat haasteensa ja mahdollisuutensa. Maatalousministerit painottivat, että mm. maaseudun perusinfrastruktuurin, koulutukseen pääsyn ja digitaalisten yhteyksien on oltava kunnossa, jotta maaseutualueet olisivat houkuttelevia alueita asua ja yrittää. 

Suomi ja monet muut jäsenmaat toivat keskustelussa esiin, että maaseutu- ja kaupunkialueiden yhteiselo on tärkeää ja alueiden kehitys on toisistaan riippuvaista. Suomi näki elinvoimaiset maaseutualueet menestystekijänä, joiden kautta voidaan vastata moniin kestävyyshaasteisiin.

Lisätietoja:

Maatalousneuvos Kari Valonen, p. +358 295 162 047

Osastopäällikkö Minna-Mari Kaila, p. +358 295 162 013
 

EU ja kansainväliset asiat Maaseutu Ruoka ja maatalous