Hyppää sisältöön
Media

Maatalouspolitiikalla luotava edellytykset kuluttajien odotuksia vastaavalle maataloudelle

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.10.2005 7.09
Puhe -

- Maatalouspolitiikalla on luotava edellytykset kuluttajien odotuksia vastaavalle ja luontoa kunnioittavalle tehokkaalle maataloudelle, sanoo Satakunnan Maaseutukeskus ry:n edustajakokouksessa Kokemäellä puhunut maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja. Näiden edellytysten luominen on keskeisessä asemassa myös tällä viikolla eduskunnan käsittelyyn tulevassa maatalouspoliittisessa selonteossa, jossa arvioidaan maatalouden toimintaympäristön nykytilaa sekä suunnataan katse tulevaisuuden haasteisiin.

Korkeaoja puhui tilaisuudessa laajasti maataloussektorin ajankohtaisista kysymyksistä, joita maatalouspoliittisen selonteon lisäksi ovat muun muassa sokeriasia, tukijärjestelmän uudistukset ja tuleva ohjelmakausi.

- Hallitus on sitoutunut tekemään kaikkensa, jotta sokerintuotanto jatkuisi Suomessa, Korkeaoja vakuuttaa. Keskusteluissa esille noussutta sokeritehtaiden muuttamista bioetanolitehtaiksi tulee selvittää huolella, ja samalla on syytä tehdä myös laajempaa arviointia bioenergiatuotannon mahdollisuuksista tulevaisuudessa.

Tilatukijärjestelmään siirtyminen on erittäin suuri periaatteellinen muutos tukijärjestelmässä. Korkeaojan mukaan monet sen vaikutukset selviävät vasta toimeenpanon käynnistyttyä. Lisäksi Korkeaoja kertoi, että tulevan ohjelmakauden kokonaisrahoitus on vielä ratkaisematta, ja se on suuri kysymys Suomelle.Lisätietoja:

erityisasiantuntija Ahti Hirvonen, puh. (09) 160 52451, 040 533 8914

Juha Korkeaoja