Hyppää sisältöön
Media

Maatilatalouden kehittämisrahaston johtokunta nimetty

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2007 9.17
Tiedote -

Valtioneuvosto on tänään 20.12.2007 asettanut maatilatalouden kehittämisrahaston (MAKERA) johtokunnan toimikaudeksi 1.1.2008 - 31.12.2010. Johtokunnan puheenjohtajana toimii osastopäällikkö Heimo Hanhilahti maa- ja metsätalousministeriöstä. Varapuheenjohtajana jatkaa johtaja Kyösti Peltola Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.

Jäseninä johtokunnassa toimivat maaseutuneuvos Esko Juvonen, maatalousneuvos Helena Serén ja ylitarkastaja Sirpa Karjalainen maa- ja metsätalousministeriöstä, budjettineuvos Kati Suihkonen valtiovarainministeriöstä, ylijohtaja Leena Tenhola Maaseutuvirastosta, johtaja Seppo Aaltonen Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:stä sekä toiminnanjohtaja Tage Ginström Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC:stä.

Pysyvinä asiantuntijoina johtokunnassa ovat vanhempi hallitussihteeri Katriina Pessa maa- ja metsätalousministeriöstä, maatalousylitarkastaja Kari Ojala Maaseutuvirastosta, osastopäällikkö Pekka Tahvanainen Pohjois-Karjalan työvoima- ja elinkeinokeskuksen maaseutuosastolta, johtaja Martti Koskenkorva Nordea Pankki Suomi Oyj:stä, yksikön johtaja Panu Kallio Osuuspankkikeskus osuuskunnasta sekä toimitusjohtaja Esa Simanainen Tuusniemen Osuuspankista.

Maatilatalouden kehittämisrahasto on maa- ja metsätalousministeriön yhteydessä oleva valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto. Rahaston varoja voidaan käyttää maatilatalouden rakenteen parantamiseen, maaseutuelinkeinojen edistämiseen, maaseudun elinolosuhteiden ja toimeentulomahdollisuuksien parantamiseen sekä näiden toimenpiteiden kehittämisen edistämiseen.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
hallitussihteeri Katri Nuotio, p. (09) 160 54245