Hyppää sisältöön
Media

Mahdollisuuksien maa -viestintäkampanja rohkaisee yrittäjyyteen maaseudulla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.4.2016 14.25
Uutinen

Maaseudun pienet ja keskisuuret yritykset ovat tärkeä kasvun mahdollistaja. Mahdollisuuksien maa -viestintäkampanjan avulla halutaan rohkaista yrittäjyyteen ja kasvattaa yrittäjien tietoa maaseudun yritystuista.

Maaseuturahasto on merkittävä kasvurahasto. Harva yrittäjä kuitenkaan tietää, että maaseuturahaston tukia ei jaeta pelkästään maatalousyrittäjille, vaan myös muille yritystoimintaa maaseudulla harjoittaville. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia lasketaan maaseuduksi. Tällä alueella sijaitsee noin puolet kaikista Suomen yrityksistä, joten tukimahdollisuudet ovat noin joka toisen yrittäjän ulottuvilla. 

Yrittäjät voivat hakea maaseuturahastosta rahoitusta investointeihin, kehittämiseen ja yhteistyön lisäämiseen. ​Tuilla kannustetaan kehittämään oman yrityksen toimintaa ja palkkaamaan lisää työvoimaa. Tarkoituksena on luoda samalla uusia ja uudenlaisia työpaikkoja. Tuen määrä vaihtelee tukialueen ja ​yritystuen käyttötarkoituksen mukaan.

Maaseudun yritystukiin voi tutustua tarkemmin juuri avatulla Mahdollisuuksien maa -verkkosivulla, joka löytyy osoitteesta www.mahdollisuuksienmaa.fi Yritystuista kiinnostunut voi ottaa sivuston kautta suoraan yhteyttä alueensa yritystukiasiantuntijaan. Sivustolla voi myös tutustua maaseudun menestystarinoihin ja inspiroitua yrittäjistä, joiden matkassa maaseudun yritystuet ovat olleet mukana.

Kaslink puksutteli maitojunalla maineeseen
Äksyt Ämmät: Matkailuyrittäjän pokka pitää
Arctic Warriors: Yöttömän yön yrtti – maailman paras superruoka
Elvari: Karkkikoruja makeannälkäisille Vihdistä Hollywoodiin
Salibandyn grand old man: ”Tärkeintä on tekemisen vapaus”

Yrittäjille suunnatusta Mahdollisuuksien maa -kampanjasta vastaa maaseutuverkosto, joka koostuu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman toimijoista. Maa- ja metsätalousministeriö toimii ohjelman hallintoviranomaisena. Maaseutuohjelma on keskeisin väline maatalouden uudistamisessa ja maaseudun elinvoimaisuuden edistämisessä.
 

Lisätietoa yritystuista tuenhakijoille:
Hae ELY-keskuksesi tai Leader-ryhmäsi yhteystiedot

Maaseutu