Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Anttila: Innovatiivisella tutkimuksella ja tuotekehityksellä menestykseen

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.7.2007 8.56
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila pitää innovatiivista tutkimusta ja tuotekehitystä menestyksen avaimena kotimaiselle kasvinviljelylle ja elintarviketaloudelle.Tutkimuksen tulee palvella mahdollisimman tehokkaasti koko ketjua pellolta pöytään, Anttila korosti puhuessaan Maatalous-Keskon viljelijätilaisuudessa Hauholla tänään.

Anttila pitää sektoritutkimuslaitosten kehittämistä suurena haasteena. Valtioneuvoston tutkimusta koskevan periaatepäätöksen tavoitteena on vahvistaa tutkimusorganisaatioiden yhteistyötä tiedon käyttäjien kanssa ja parantaa koko tutkimusjärjestelmän toiminnan tuloksellisuutta.

"Maa- ja metsätalousministeriössä teemme lujasti työtä omien tutkimuslaitostemme tehokkuuden ja osaamisen tason nostamiseksi ja sitä kautta laitostemme kilpailukyvyn parantamiseksi. Muutoin emme kykene kilpailemaan jaossa olevista tutkimusresursseista", Anttila sanoi.

Ministeri huomautti, että tutkimusmenetelmät ovat modernisoituneet eikä enää tarvita neliöitä ja hehtaareja yhtä paljon kuin aikaisemmin. Tutkimuksessa tarvittavat olosuhteet pystytään luomaan teknologian avulla.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Kaisa Karttunen, p. (09) 1605 3302, 040 849 9077