Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Anttila: Suomen maatalouden vahvuus on perheviljelmissä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.7.2007 11.00
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila painottaa, että työn alla oleva maatilatalouden rahoitusjärjestelmän muutos turvaa perheviljelmien investoinnit ja nopeuttaa rahoituspäätösten tekoa. Tällä hetkellä on rästissä olevia, ehdot täyttäviä hakemuksia, joihin tämän vuoden määrärahat merkittävien lisäyksienkään jälkeen eivät riitä. "Nämä rästissä olevat hakemukset pyritään kuitenkin rahoittamaan tulevista määrärahoista", korosti ministeri Anttila puhuessaan MTK Savonlinnan 90-vuotisjuhlissa lauantaina 7.heinäkuuta.

Asettamalla uudet investointituet hakukieltoon loppuvuodeksi ministeriö halusi varmistaa, että ensi vuonna uuden lain tullessa voimaan liikkeelle päästäisiin mahdollisimman puhtaalta pöydältä.

Perintö- ja lahjaverouudistuksen sisällöstä ja aikataulusta on ministeri Anttilan mukaan voitava päättää elokuun budjettiriihessä, koska sukupolvenvaihdokset ja metsätilojen kaupat seisovat odottamassa mahdollisia uudistuksia. "Verouudistusten tavoitteena on oltava elinkelpoisten perheviljelmien ja maatila- ja metsäyritysten jatkon turvaaminen", vaati Anttila.

Ministeri Anttila totesi Etelä- ja Itä-Savon olevan alueita, joilla maatalouden lisäksi myös metsätuloilla ja maaseudun muilla elinkeinoilla on suuri merkitys. Tätä ministeri piti hyvänä ja terveenä kehityksenä, sillä tulevaisuusstrategiana monitoimistuminen on yhtä arvokas, kuin taloudellisen tuloksen parantaminen tilakoon kasvattamisen avulla. Itä-Savon ainutlaatuiset luontomatkailumahdollisuudet, järvikalastus ja metsien käsittelyn osaaminen sekä suhteellisen lyhyt matka Pietariin ovat alueen merkittäviä vahvuuksia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Kaisa Karttunen, p. (09) 1605 3302, 040 849 9077

Sirkka-Liisa Anttila