Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Jari Leppä vierailee Moskovassa

Maa- ja metsätalousministeriö
9.10.2018 15.30
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vierailee 10.-11. lokakuuta Moskovassa. Vierailun aikana hän tutustuu suureen Kultainen Syksy-maatalousnäyttelyyn. Samassa yhteydessä hän tapaa Venäjän maatalous-, luonnonvara- ja ympäristöasioista vastaavan varapääministeri Aleksei Gordejevin ja maatalousministeri Dmitri Patruševin.

Ministerit keskustelevat maiden välisistä eläintautiasioista, mm. afrikkalaisen sikaruton torjunnasta, kotieläinjalostusyhteistyöstä sekä metsä- ja kalatalouden kysymyksistä.

Suomen ja Venäjän välinen kauppa supistui merkittävästi, kun sekä EU että Venäjä asettivat kauppapakotteita ja kaupan rajoituksia Krimin miehityksen ja Ukrainan konfliktin myötä neljä vuotta sitten. Etenkin maito- ja lihatuotteiden kauppa tyrehtyi. Tilanne on tässä suhteessa ennallaan eikä siihen ole odotettavissa lähiaikoina muutoksia. 

Kauppaa voidaan kuitenkin käydä rajoituksitta mm. monien pitkälle jalostettujen elintarvikkeiden, kuten makeisten, leipomotuotteiden, lastenruokien ja laktoosittomien maitovalmisteiden sektorilla. Monet suomalaiset yritykset ovat ryhtyneet valmistamaan elintarvikkeita myös Venäjällä, venäläisestä raaka-aineesta. 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriössä:

Teppo Säkkinen, ministerin erityisavustaja, p. 0505162868, [email protected]

EU ja kansainväliset asiat Jari Leppä