Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Korkeaoja: Luonnon talouskäytön häirintää tarkasteltava kokonaisuutena

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2003 7.00
Puhe -

Lainsäädännössä on aika-ajoin ollut esillä kysymys metsätöiden häirinnästä. Uuteen metsälakiin suunniteltu metsätyön häirintäpykälä pudotettiin kuitenkin pois lausuntakierroksen jälkeen. Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja, joka puhui Länsirannikon Konepäivillä Harjavallassa 27.9, perustelee päätöstä näin:

"Meillä ei viime aikoina ole ollut Metsähallituksen mailla yhtä pahoja ongelmia kuin aikaisemmin; päin vastoin yhteistyö luontojärjestöjen kanssa on kansallisen metsäneuvoston puitteissa viime kuukausina kehittynyt lupaavasti", Korkeaoja sanoo.

Ministeri toteaa myös, että luonnon talouskäyttöä kohtaan suuntautuvaa mahdollista rikollista toimintaa olisi tarkasteltava kokonaisuutena "Ei ole välttämättä perusteltua laittaa erillisiä sakotuspykäliä metsälakiin ja muihin lakeihin kuhunkin yksitellen, vaan tätä seurataan laajemmin luonnonkäyttöä ja rikoslainsäädäntöä tarkasteltaessa", Korkeaoja toteaa. Myös Oikeusministeriö on ollut näillä linjoilla asiassa.

Puheessaan ministeri Korkeoja otti myös kantaa viime aikojen turhistarhaiskuihin. Hän sanoo, että Kokkolan tuoretta tapausta voi hyvin kutsua jopa terroriteoksi. "Tapahtuman jälkeen on päivänselvää, että yhteiskunta ei hyväksy tällaista rikollisuutta. Tästä eduskunnan keskustelu torstain kyselytunnilla antoi vahvan signaalin. Hallitus puuttuu asiaan vakavalla mielellä. On syytä muistaa, että tämä oli jo noin 60:s isku turkistarhoille", hän korostaa.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Jari Heiniluoma, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 040-740 6003

Juha Korkeaoja