Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Korkeaoja: Maaseudun laajakaistayhteyksistä huolehdittava

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2005 17.00
Puhe -

Ministeri Korkeaoja Kouvolassa Keskustan piirin yleisötilaisuudessa:

Maaseudun kehittäminen etenee monella rintamalla. EU on uudistamassa maaseudun kehittämisasetusta ja päättämässä rahoituksesta uusille maaseudun kehittämisohjelmille kaudelle 2007-13. Suomi on aloittanut oman strategiansa valmistelun laajalla yhteistyöllä maaseudun kehittäjätahojen kanssa ja aikoo olla valmis uuden ohjelman toteuttamiseen heti uuden kauden alusta.

Laajojen ympäristö- ja luonnonhaittaohjelmien lisäksi yhteiskunta rahoittaa nykyisten maaseudun kehittämisohjelmien kautta kehittämishankkeisiin kohtuulliset voimavarat. Maaseudun kehittäminen on moninaista kylätoiminnan kehittämisestä kyläkauppojen tukemiseen tai haja-asutusalueiden vesi- ja viemäriverkostojen avustamiseen.

Tuore hallituksen maaseutupoliittinen ohjelma nostaa esille maaseudun liikenteen kehittämisen tarpeet, laajakaista yhteyksien kehittämisen myös maaseudulle sekä laajasti erilaisen yritystoiminnan ja palveluiden kehittämisen maaseudulla. Laajakaistayhteyksien rakentamista harvaanasutuilla seuduilla tuetaan ALMA-rahoituksella, mutta myös muunlaisia keinoja esimerkiksi langattomien data-yhteyksien kehittämiseksi on harkittava.

Metsänparannustoiminta on myös merkittävä osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa alueellista toimintaa. Rahoituslainsäädännön uudistus on aloitettu ja tulevaisuudessa tuki halutaan kohdistaa entistä tehokkaammin ja laadukkaammin oikea-aikaiseen taimikoiden ja nuorten metsien hoitoon. Niin ikään hallitus on uudistamassa metsäkeskusten toimintaa.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Jouni Lind, maa- ja metsätalousministeriö, p. (09) 160 53302