Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Korkeaoja: Maatalousmuseo voi olla tulevaisuusfoorumi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 15.6.2005 5.45
Puhe -

Museo voi toimia keskustelun herättäjänä maatalouden tulevaisuuskysymyksissä

Maatalousmuseon vihkiäiset Loimaalla

Mielenkiinto omiin juuriin ja vanhempien sekä isovanhempien työhön on virinnyt nuorten keskuudessa. Uusi maatalousmuseo voi ottaa aktiivisen roolin asioiden esille nostamisessa ja toimia maatalouden ja maaseutukysymysten eräänlaisena tulevaisuusfoorumina. Museon tilat voisivat olla hyvä maaperää "maatalouden Korpilampi-kokoontumisten" järjestämiseen. Näin innosti maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja tänään käyttöön vihittävän maatalousmuseon taustayhteisöjä.

Ministeri on tyytyväinen museon hallintomalliin. Aluksi Loimaan kunta sai pariinkin otteeseen avustusta opetusministeriöltä maatalouskonemuseon perustamista varten. Sittemmin perustettiin museosäätiö, jolle saatu avustus siirrettiin.

- Rakennuttamisen ja kunnossapidon osaaja Senaatti-kiinteistöt omistaa kiinteistön ja säätiö voi tällöin keskittyä omaan osaamiseensa eli museotoiminnan kehittämiseen. Tässä mallissa myös maa- ja metsätalousministeriö voi keskittyä sille kuuluvaan rooliin toiminnan taloudellisena tukijana.

Maatalousmuseon on tärkeää luoda ja ylläpitää verkostoa muiden alan museoiden kanssa. Tietotekniikka antaa tähän mahdollisuuden, mutta tuo myös haasteita siinä, että sisältö saadaan kiinnostamaan suurta yleisöä.

Lisätietoja:
Erityisavustaja Jouni Lind, maa- ja metsätalousministeriö, puh. (09) 1605 3302 ja 050 521 3305

Juha Korkeaoja