Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Korkeaoja: Maidon ja naudanlihan tuotannon tulevaisuus tärkeää

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.3.2007 16.30
Puhe -

Nautakarjatalouden elinvoimaisuuden säilyminen ja kehittyminen on elintärkeää Suomen maataloudelle, totesi maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja vieraillessaan Pohjois-Savossa. Ministeri Korkeaojan mukaan nurmiviljelyvaltaisilla alueilla on hyvät luontaiset olosuhteet maidon ja naudanlihan tuotannon kehittämiseen myös tulevaisuudessa entisestään kovenevan kilpailun paineessa.

”Erittäin positiivisena voidaan pitää halukkuutta suuriinkin investointeihin. Se on selvä signaali uskosta tulevaisuuteen ja halusta olla mukana rakentamassa tulevaisuuden suomalaista maataloutta”, ministeri Korkeaoja arvioi.

Erityisesti Korkeaoja mainitsi useamman viljelijän yhteisyrityksinä toteutettavat hankkeet. Niissä voidaan saavuttaa suurten yksiköiden etuja pienemmin yrittäjäkohtaisin riskein ja lisäksi viljelijöiden työssä jaksamiseen liittyviä näkökohtia voidaan huomioida aiempaa paremmin.

Merkittävä asia alueen elinvoimaisuuden ja tulevaisuuden kannalta on myös MTT:n päätös rakentaa uusi tutkimusnavetta Maaningalle. ”Päätös on merkittävä positiivinen signaali alueen maataloudelle, mutta sen lisäksi se tuo työtä ja elinvoimaa koko alueelle”, Korkeaoja totesi. MTT pyrkii saamaan käyttöön uuden navetan syksyllä 2008.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä
erityisavustaja Markku Pärssinen, p. (09) 160 53302, 0400 221 948
erityisasiantuntija Ahti Hirvonen, p. (09) 160 52452, 040 533 8914