Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Korkeaoja yliopistollisen eläinsairaalan vihkiäisissä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 9.11.2006 12.29
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan mukaan yliopistollisen eläinsairaalan sijainti Viikissä luo opetukselle ja tutkimukselle merkittäviä yhteistyömahdollisuuksia. Viikin kampusalueella tehtävä monitieteinen opetus ja tutkimus mahdollistaa verkostoitumisen ja sitä kautta suomalaisen opetuksen ja tutkimuksen kehittämisen. Korkeaoja puhui tänään 9.11. eläinsairaalan vihkiäisissä Viikissä.

Eläinlääketieteen lisäksi Viikissä on monipuolista maatalouden, metsätalouden, elintarviketeknologian, farmasian ja biotieteiden opetusta sekä biotekniikan ja neurotieteen tutkimusta. Alueella sijaitsee myös Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, jonka kanssa eläinlääketieteellinen tiedekunta tekee yhteistyötä. Yhteistyö ulottuu tutkimushankkeista Eviralle annettaviin asiantuntijalausuntoihin sekä Eviran tekemään eläinlääkäreiden laillistamiseen.

Korkeaoja totesi eläinsairaalalla olevan opetuksen lisäksi vastuun lakisääteisistä eläinlääkintähuollon palveluiden tuottamisesta. Tällä hetkellä sairaalalla on sopimukset Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa näiden peruseläinlääkäripalveluiden tuottamisesta. Lisäksi eläinsairaalalla on eläinlääkintähuollossa tärkeä tehtävä erikoishoitoa tarvitsevien eläinten hoitopaikkana. Eläinlääkintähuoltolain uudistushankkeessa on lähdetty siitä, että eläinsairaalalla tulee jatkossakin olla mahdollisuus toimia molemmissa rooleissa eläinlääkintähuollon keskeisenä toimijana. Maa- ja metsätalousministeriö on osaltaan osallistunut eläinsairaalan kustannuksiin, jotta sillä olisi mahdollisuus toimia valtakunnallisena erikoiseläinlääkäritasoista hoitoa antavana ympärivuorokautisena sairaalana.

Eläinlääkärien tehtävien kirjo on haaste koulutukselle. Eläinlääkäreiden tulisi olla sekä laaja-alaisia osaajia että erikoistuneita spesialisteja. Työkenttä ulottuu eläinlääkintähuollosta ja elintarvikevalvonnasta ympäristöterveydenvalvontaan. Koulutus on muuttunut voimakkaasti yhteiskunnan myötä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Jouni Lind, p. (09) 160 533 02, 050 521 3305