Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Koskinen: Parlamentaarikot ymmärsivät Suomen tavoitteita

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 14.2.2012 12.10
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen tapasi Euroopan parlamentin maatalous- ja kalastuspolitiikan vaikuttajia Strasbourgissa maanantaina ja tiistaina. Suomen tavoitteet saivat positiivisen vastaanoton, Koskinen arvioi.

Vierailun aikana Koskinen tapasi kalatalousvaliokunnan puheenjohtajan Gabrien Maton sekä varapuheenjohtajat Struan Stevensonin, Alain Cadecin ja Carl Haglundin. Keskusteluissa ministeri painotti tarpeettoman byrokratian vähentämistä sekä pienimuotoisen rannikkokalastuksen ja ympäristöystävällisen vesiviljelyn tärkeyttä. Suomi pitää tärkeänä kalastuksen säätelyn siirtämistä mahdollisimman paljon alueelliselle tasolle.

Ympäristövaliokunnan puheenjohtajalle Matthias Grootelle Koskinen kertoi Suomen näkemyksiä komissiossa valmisteilla oleviin biomassan kestävyyskriteereihin, jotka koskisivat myös metsätaloutta.

Maatalousvaliokunnan jäsenille Koskinen esitteli Suomen näkemyksiä EU:n maatalouspolitiikan uudistukseen. Parlamentaarikot olivat yhtä mieltä siitä, että komission esityksiä pitää yksinkertaistaa niin, että politiikka on toimivaa niin viljelijöiden kuin hallinnonkin kannalta. Koskinen toi esille myös tarpeen jatkaa sokerikiintiöitä ainakin vuoteen 2020 saakka sekä maaseudun kehittämisrahan tärkeyden Suomelle.

Koskinen tapasi myös suomalaiset Euroopan parlamentin jäsenet. Heidän kanssaan käytiin läpi samat maatalouteen ja kalastukseen liittyvät asiat. Suomalaisparlamentaarikot pitivät hyvänä, että tapaamisperinne jatkuu. Koskisen mielestä on positiivista, että suomalaiset mepit ovat halukkaita edistämään Suomelle tärkeitä ministeriön hallinnonalan asioita.

”Olemme saaneet luotua hyvän keskusteluyhteyden kannaltamme keskeisiin vaikuttajiin Euroopassa. Strasbourgissa käynti kannattaa, koska siellä on mahdollista tavata lyhyen vierailun aikana haluamamme keskeiset parlamentin jäsenet”, Koskinen summaa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 09-160 53323

Jari Koskinen