Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Leppä kansainväliseen maatalousministerikokoukseen Berliiniin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 16.1.2020 8.32
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vierailee Berliinissä 17.-18.1.2020. Ministeri osallistuu matkallaan maatalousministerikokoukseen ja kansainvälisille Grüne Woche -messuille. Ministeri tapaa myös kahden kesken useita maatalousministereitä EU-maista ja EU:n ulkopuolelta.

Berliinissä vuosittain järjestettävän maatalousministereiden kokouksen (Global Forum for Food and Agriculture) teemana on tänä vuonna ruokaturva ja kestävä ravitsemus. Ministerikokous kokoaa noin 70 maatalousministeriä ympäri maailmaa pohtimaan esimerkiksi kansainvälisen kaupan roolia osana ruokaturvan edistämistä.

– On tärkeää keskustella kollegoiden kanssa eri näkökulmista globaaleista ruokasektorin haasteista, ja myös tuoda esiin niitä ratkaisuja, joita maataloudellamme on tarjota ilmastonmuutokseen, toteaa ministeri Leppä.

Ministeri vierailee myös kansainvälisillä Grüne Woche -messuilla avaamassa Suomen maaosaston.

Suomi sai Saksassa poikkeuksellisen runsaasti näkyvyyttä ruoka- ja matkailumaana ollessaan Grüne Woche -messujen kumppanuusmaana vuosi sitten.

– Suomen satsaus viime vuonna tuotti erinomaista tulosta, niin kaupallisesti kuin Suomi-kuvankin kannalta. Tässä myötätuulessa on ilo osallistua tämänkin vuoden messuille. Saksa on yksi elintarvikevientimme pääkohdemaita, sillä meillä on runsaasti innovatiivisia elintarvikeyrityksiä, joiden tuotteet kiinnostavat saksalaisia asiakkaita. Food from Finland-kasvuohjelman avulla teemme järjestelmällistä työtä ruokaviennin kehittämiseksi, ministeri Leppä kiittelee.

Työtä elintarvikeviennin edistämiseksi on tehty pitkäjänteisesti muun muassa kampanjoimalla vähittäismyymälöissä, ja elintarvikevienti Saksaan on nyt voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2019 Saksa nousi jo Suomen kolmanneksi suurimmaksi elintarvikkeiden vientimaaksi Ruotsin ja Viron jälkeen. Business Finlandin julkistamien ennakkotietojen mukaan vienti olisi kasvanut vuonna 2019 peräti 34 prosenttia ja viennin arvo saavuttaisi 117 miljoonaa euroa.

Elintarvikeviennin edistämiseen tähtäävää Business Finlandin Food from Finland -kasvuohjelmaa ovat rahoittaneet yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Tänä vuonna Grüne Wochen kumppanuusmaa on EU:n neuvoston puheenjohtajana Suomen jälkeen kautensa aloittanut Kroatia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Satu Haapaniemi, p. +358 50 400 5193, satu.haapaniemi(at)mmm.fi

Tietoa Business Finlandin kampanjoista Saksassa ja Suomen osastosta Grüne Woche -messuilla: 
Esa Wrang, Head of Food Program, Food from Finland, Business Finland, p. +358 400 243076 esa.wrang(at)businessfinland.fi
Lili Lehtovuori, Senior Advisor, Food from Finland, Business Finland, lili.lehtovuori(at)businessfinland.fi, p.+43 664 254 5289

www.ausderwildnis.fi

Business Finlandin tiedote aiheesta 

EU ja kansainväliset asiat Jari Leppä Ruoka ja maatalous