Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Tiilikainen vierailulle Japaniin ja Etelä-Koreaan 8.-11.3.2017

Maa- ja metsätalousministeriöYmpäristöministeriö
7.3.2017 9.57
Tiedote
Kuva: Kati Kilpinen/ Finpro

Suomen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vierailee yritysdelegaation kanssa Japanissa ja Etelä-Koreassa 8.-11.3.2017. Team Finland -matkan tavoitteena on tutustuttaa suomalaisia biotalous- ja elintarvikesektorin yrityksiä Japanin ja Korean markkinoihin ja edistää kaupankäyntiä maiden välillä.

Japanissa Team Finlandin delegaatioon kuuluvien 22 yrityksen joukossa on panimotuotteita, liha- ja viljatuotteita sekä suomalaisia marjoja ja hunajaa jalostavia elintarvikealan yrityksiä. Mukana matkalla on myös joukko biotalousalan startup-yrityksiä, jotka hyödyntävät raaka-aineena metsäbiomassoja ja kehittävät ja kaupallistavat uusia teknologioita ja tuotteita suomalaisten innovaatioiden pohjalta.

Matkan aikana käydään keskusteluja ruokaviennistä ja maiden yhteistyöstä bio- ja kiertotalouteen sekä arktiseen osaamiseen ja investointeihin liittyen. Tapaamisissa ovat esillä myös Japanin ja Suomen strateginen yhteistyö, Pariisin ilmastosopimusneuvottelut sekä EU-Japani -vapaakauppaneuvottelut.

Tokion vierailun aikana ministeri Tiilikainen tapaa Japanin ympäristöministeri Koichi Yamamoton sekä maatalous-, metsä- ja kalatalousministeriöstä varaministeri Ken Saiton. Lisäksi ohjelmassa on vierailu FoodEx-messuilla, jossa järjestetään seminaari suomalaisesta ruuasta. FoodEx on Aasian suurin ruoka- ja juoma-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma.

Ministeri Tiilikainen tapaa myös ITOCHU-kauppahuoneen edustajia. ITOCHU Corporation on mukana Suomessa muun muassa Äänekosken biotuotetehdashankkeessa.

Etelä-Korean Soulissa ministeri Tiilikainen tapaa Korean tasavallan maatalous- ja ruokaministeri Kim Jae-Soon sekä ruokaturvallisuudesta vastaavan ministeri Sohn Mungin. Keskustelujen pääaiheena ovat elintarviketurvallisuuskysymykset. Ohjelmaan kuuluu myös ministerin tervehdyksen esittäminen suomalaisia liha- ja panimoalan tuotteita esittelevässä seminaarissa.

Japani ja Etelä-Korea kuuluvat Suomen merkittävimpiin EU:n ulkopuolisiin kauppakumppaneihin. Suomi on vienyt maihin pitkään muun muassa metsä- ja telakkateollisuuden tuotteita. Nyt kasvua haetaan aktiivisesti myös korkean lisäarvon elintarvikkeiden ja virvokkeiden sekä bio- ja kiertotalousosaamisen alalta.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 341 9934, jukka-pekka.kataja(at)mmm.fi
Jaana Husu-Kallio, kansliapäällikkö, maa- ja metsätalousministeriö, tel. +358 40 029 1910, jaana.husu-kallio(at)mmm.fi
kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 113, aulikki.hulmi(at)mmm.fi
kansainvälisten asioiden neuvos Tita Korvenoja, ympäristöministeriö, p. 050 301 4605, tita.korvenoja(at)ym.fi

Biotalous EU ja kansainväliset asiat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous Team Finland