Hyppää sisältöön
Media

Ministeriöt ja Sitra yhteistyöhön kehittämään Suomesta kiertotalouden kärkimaata

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 25.2.2016 15.00
Uutinen

Suomella on ennennäkemätön mahdollisuus luoda hiilineutraalista kiertotaloudesta seuraavan kymmenen vuoden aikana kestävää hyvinvointia, talouskasvua ja työpaikkoja.

Kiertotaloudessa materiaalit sekä arvo kiertävät ja neitseellisten luonnonvarojen käytöstä pyritään eroon. Tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla ja älykkyydellä.

Sitra on käynnistänyt kansallisen kiertotalouden tiekartan laatimisen, joka tapahtuu yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, elinkeinoelämän sekä muiden merkittävien sidosryhmien kanssa. Työn tavoitteena on luoda yhteinen tahtotila ja tiekartta tehokkaimmista keinoista, joilla vauhditetaan Suomen siirtymää kiertotalouden edelläkävijäksi niin, että tuloksena syntyy talouskasvua ja uusia vientikonsepteja. Ministeriöt saavat käyttöönsä tiekarttatyön tiedot ja tulokset.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on yhdessä Sitran kanssa kutsunut reilun 30 hengen asiantuntijajoukon laatimaan tiekarttaa. Tiekarttaryhmään on kutsuttu niin hallinnon, yritysmaailman kuin tutkimuslaitosten edustajia. Valmis tiekartta julkistetaan syyskuussa 2016.

Lisätietoja:
Sitran uutinen (25.2.)

Kimmo Tiilikainen Maaseutu Ruoka ja maatalous