Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Neuvosto keskustelee yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta sekä Euroopan meri- ja kalastusrahastosta

Maa- ja metsätalousministeriö
14.6.2019 12.10
Tiedote

EU:n maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat 18. kesäkuuta Luxemburgissa. Kokouksen asialistalla on Euroopan meri- ja kalatalousrahastoon liittyvä asetus, tiedonanto yhteisen kalastuspolitiikan tilanteesta ja vuoden 2020 kalastusmahdollisuuksista sekä EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) uudistus, josta saadaan kokouksessa puheenjohtajamaa Romanian tilannekatsaus. Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Euroopan komissio antoi vuonna 2018 kolme lainsäädäntöehdotusta, joilla uudistetaan yhteistä maatalouspolitiikkaa vuosille 2021–2027. Lainsäädäntöehdotuksia on käsitelty tiiviisti Romanian puheenjohtajakaudella ja edistystä on saavutettu. Tuleva neuvosto on Romanian puheenjohtajakauden viimeinen, ja Romania esittelee kokouksessa CAP-uudistuksen tilannekatsauksen. Siinä kuvataan tähän mennessä saavutetut edistysaskeleet sekä eniten jatkotyötä vaativat kohdat.

Maatalous- ja kalastusneuvosto pyrkii ratkaisuun Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa koskevan ehdotuksen keskeisistä osista. Neuvotteluissa keskitytään vielä avoinna oleviin kysymyksiin, jotka erityisesti liittyvät kalastusaluksia koskeviin tukiehtoihin ja tukitasoihin.

Suomi jatkaa omalla puheenjohtajakaudellaan uudistusten käsittelyä. Puheenjohtajakauden tavoitteena on jatkaa uudistustyötä mahdollisimman pitkälle, yhteisymmärrystä jäsenmaiden välille etsien.

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:

yksikön päällikkö Ahti Hirvonen, p. +358 2951 6233

Neuvotteleva virkamies Orian Bondestam, p. +358 295 162 494

Neuvotteleva virkamies Timo Halonen, p. +358 295 162 411