Hyppää sisältöön
Media

Saaliskiintiöt hallille, itämerennorpalle, euroopanmajavalle ja saukolle

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 1.8.2012 9.00
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut metsästysvuotta 2012—2013 koskevat suurimmat sallitut saalismäärät hallin, itämerennorpan, saukon sekä euroopanmajavan pyyntilupien ja poikkeuslupien nojalla sallittavaan metsästykseen.

Hallin pyynti sallitaan edelleen kaikkien meren rannikkoon rajoittuvien maakuntien alueilla. Pyydettävien hallien määrä saa olla yhteensä enintään 1050. Määrä on sama kuin viime vuonna. Vuoden 2011 Itämeren hallilaskennassa saatu tulos, noin 24 000 hallia, on kaikkien aikojen ennätys.

Perämerellä sallitaan enintään 30 itämerennorpan metsästys kalastusvahinkojen vähentämiseksi ja ainoastaan poikkeusluvalla. Määrä on sama kuin viime vuonna.

Saukon metsästys on sallittua ainoastaan poikkeusluvalla. Viime vuoden tavoin pyydettävien saukkojen määrä saa olla enintään 55 saukkoa. Euroopanmajavia saa metsästää pyyntiluvilla enintään 250 yksilöä Satakunnan maakunnassa ja Pirkanmaan maakuntaan kuuluvien Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön ja Sastamalan kuntien alueella. Muualla voidaan myöntää ainoastaan poikkeuslupia erittäin merkittävän vahingon estämiseksi, mikäli muuta tyydyttävää ratkaisua ei löydy.

Suden ja ilveksen osalta asetusluonnokset suurimmista sallituista saalismääristä lähetetään lausunnolle syyskuun alussa, kun Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ajantasaiset kanta-arviot ja verotusmallit valmistuvat.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

ylitarkastaja Jussi Laanikari, puh. 040 733 6229

Jari Koskinen