Hyppää sisältöön
Media

Tee Se Suomessa –sivusto tarjoaa innostavia ja erilaisia kohteita kotimaan matkailuun

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 30.6.2020 16.50
Tiedote

Kotimaan matkailu, se taitaa olla suositumpaa kuin koskaan! Tee Se Suomessa –sivuston avulla matkailu on myös helpompaa kuin koskaan aiemmin.

Tee Se Suomessa –sivustolle on koottu yli 300 kohdetta, joissa matkailu on turvallista ja myös vastuullista. Sivustolla on tarjolla useita kohteita ulkoilmatekemiseen, joissa voi vaikkapa patikoida, pyöräillä tai golffata. Ainutlaatuiset majoituskohteet sekä erilaiset kahvilat ja ravintolaelämykset innostavat nauttimaan Suomen kesästä. Kohteet on jaoteltu maakunnallisesti, joten koko kesäreissun kohteet on helppo napata yhdeltä sivustolta. 

Haluatko päästä jyvälle parhaista kalastuskohteista? Kiinnostaako upeimmat pyöräilymaastot? Halajatko ainutlaatuisten elämysten pariin? Toimituksen tärppien avulla on helppo löytää mainiot vinkit elämykselliseen lomaan, oli kyseessä lapsiperhe, ystäväporukka tai loma kumppanin kesken.

EU-osarahoitteisesta (maaseuturahasto) maaseutuohjelmasta rahoitetaan matkailua monella tapaa. Ohjelmasta on vuosina 2014-2019 myönnetty 61 miljoonan euron rahoitus matkailuun. Erilaisiin yritysinvestointeihin on myönnetty 35 miljoonaa euroa ja hankkeisiin 26 miljoonaa. Matkailuyrityksissä käytetty raha on saanut liikkeelle myös yksityistä rahaa - 35 miljoonan euron tuella on saatu aikaan 140 miljoonan euron investoinnit. Lisäksi suorien matkailuun kohdistuvien rahoituksien lisäksi on rahoitettu tuhansia erilaisia kaikkien käytössä olevia investointeja kuten laavuja, reitistöjä, uimarantoja ja leikkipaikkoja.

Tee Se Suomessa -sivusto on maaseutuohjelman viestintää, joten siinä halutaan esitellä nimenomaan rahoitettuja kohteita.

Osallistu sinäkin somessa ja esittele parhaat kotimaan kohteet tunnisteella #TeeSeSuomessa! Toivomme myös maaseutuohjelman tunnisteen #MaaseutuFi-käyttöä.

Tee Se Suomessa - lisätietoja: 

  • Tutustu Tee Se Suomessa -sivustoon: www.maaseutu.fi/teesesuomessa 
  • Tee Se Suomessa -Instagramiin päivitetään kohteita, kuulumisia ja tunnelmia kesä-Suomesta. Vaikka sinun retkestäsi! Otahan siis seurantaan: @teesesuomessa 

Lisätiedot: 

Meri Kiikkala, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 453 2803, etunimi.sukunimi@mmm.fi