Hyppää sisältöön
Media

Valtiosihteeri Pekka Pesonen: Suomalainen ruoka pelastuu alan yhteispelillä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2005 8.32
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteeri Pekka Pesosen mukaan suomalainen elintarvikeala pelastuu tulevaisuuden haasteista koko ketjun kattavalla yhteispelillä. Pekka Pesonen puhui asiasta ProAgria Maaseutukeskusten Liiton ja maa- ja metsätalousministeriön elintarvikeketjun visio- ja uutispäivässä Säätytalolla.

Suomalaiselta maataloudelta ja elintarvikkeiden tuotannolta edellytetään monia yhteiskunnan ja ympäristön kannalta tärkeinä pidettyjä tekijöitä, kuten ympäristöasioita, hyviä työoloja, kestävää tuotantotapaa, eläinten hyvinvointia tai korkeaa hygieniaa. Nämä tekijät johtavat usein lopputuotteiden hintakilpailukyvyn heikkenemiseen. On siten koko elintarvikeketjun asia, että kuluttajalle tarjotaan tietoa ruokaan ja sen tuotanto- ja jalostustapaan liittyvistä asioista.

Elintarvikkeiden turvallisuus puolestaan on minimitekijä, josta ei voida tinkiä. Turvallisuuden varmistamiseksi kaikkien alan toimijoiden yhteistyö on välttämätöntä. Suomessa on jo vuosia toteutettu pellolta pöytään -turvallisuusajattelua. Nyt tämä meille tuttu ajattelutapa on muuttumassa eurooppalaiseksi lainsäädännön johtoajatukseksi. Tässä yhteistyössä kotimaisen tuotannon kilpailukyky on kansainvälisesti korkealla tasolla.Lisätietoja:

Valtiosihteeri Pekka Pesonen, maa- ja metsätalousministeriö, puh. (09) 160 53323 ja 0400 664 840