Hyppää sisältöön
Media

Valtiosihteeri Pesonen: Savonian juustola tukee maitoalan kehitystä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.2.2006 13.00
Puhe -

Pohjois-Savon maidontuotannon luja usko tulevaisuuteensa antaa hyvän pohjan uuden juustolan perustamiselle. Asiaan uskoo myös maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteeri Pekka Pesonen. Kasvava juuston kulutus ja suomalainen, alan ennakkoluuloton kehittäminen antavat hankkeelle erittäin hyvät menestymisen mahdollisuudet, todettiin uuden Savonia-ammattikorkeakoulun juustolan avajaisissa 6.2. Suonenjoella pidetyssä Pesosen puheessa, jonka piti hänen puolestaan Pohjois-Savon maakuntajohtaja Jussi Huttunen.Pohjois-Savo on erittäin vahvaa maidontuotannon kansallista ydinaluetta. Maakunnassa on edelleen yli 2000 maitotilaa. Pesosen mielestä ilahduttavinta on, että alalla pärjäämisen henki on hyvä. Tutkimusten mukaan pohjoissavolaiset tuottajat aikovat jatkaa tuotantoaan selvästi yli kansallisen keskiarvon. Maitoalan tulevat haasteet liittyvät erityisesti markkinoiden avautumiseen. Käytännössä kaupan vapautuminen lisää kilpailua kuluttajan huomiosta ja kukkarosta. Pesosen mukaan juustomarkkinat tarvitsevat paikallisia, alueellisia ja miksei myös kansallisia erikoistuotteita. Savonian ammattikorkeakoulun uusi juustola varmistaa omalta osaltaan, että alan yritysten kehitystarpeisiin voidaan vastata huippuosaajilla.Lisätietoja: valtiosihteeri Pekka Pesonen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 664 840