Hyppää sisältöön
Media

Veikkausvoittovaroista 40,5 miljoonaa euroa hevostalouden edistämiseen

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.1.2019 14.11
Tiedote

Hallitus vahvisti tänään maa- ja metsätalousministeriön jakosuunnitelman Veikkaus Oy:n tuottojen käytöstä hevosalalle vuonna 2019. Tuottoina arvioidaan kertyvän yhteensä 40,5 miljoonaa euroa. Arpajaislain mukaan tuotot käytetään hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen.

Veikkaus Oy:n 40,5 miljoonan euron tuotosta 31,1 miljoonaa euroa käytettäisiin keskus- ja maakuntaraviratojen palkinto- ja toimintatukeen. Tuet jakautuisivat siten, että palkintotukeen käytettäisiin 20,4 miljoonaa euroa (19,6 milj. euroa v. 2018) ja toimintatukeen 10,7 miljoonaa euroa (10,5 milj. euroa). Loput tuesta käytettäisiin vuoden 2019 kuluessa päätettäviin pienempiin avustuksiin, kuten hevoskasvatuksen tukeen, Suomen raviurheilun ja ratsastuksen keskusjärjestöille sekä kesäraviradoille tarkoitettuihin avustuksiin.

Varojen käyttöä suunniteltaessa otetaan huomioon Suomen Hippos ry:n arpajaislain mukainen esitys tuottojen käytöstä sekä valtionavustuslain ja EU:n komission hevostalouden valtiontukipäätöksen ehdot ja rajoitukset.

Hevosalalle tarkoitettu tuotto perustuu Veikkauksen ennakkoarvioon. Lopullinen hallinnonalalle kohdennettava tuotto on riippuvainen Veikkauksen toteutuneesta liikevoitosta.

Ravikilpailuissa maksettavat palkinnot ovat hevostalouden merkittävin rahoituslähde. Riittävä palkintotaso kannustaa hevosenomistajia pitkäjänteiseen kasvatus-, valmennus- ja kilpailutoimintaan ja luo omalta osaltaan edellytyksiä tarvittaviin investointeihin ja kannattavaan elinkeinotoimintaan. 

Ravirataverkosto tarjoaa kilpailu- ja harrastusmahdollisuuksia raviurheilun aktiiveille koko Suomessa. Toimintatuella tuetaan ravikilpailujen järjestämistä ja ylläpidetään kilpailutoiminnan vaatima infrastruktuuri.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Tauno Junttila p. 0295 16 2290                                                                
neuvotteleva virkamies Tapani Sirviö p. 0295 16 2077
sähköposti: etunimi.sukunimi@mmm.fi