Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Veikkausvoittovaroista 40,5 miljoonaa hevostalouden edistämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö
18.1.2018 13.34
Tiedote

Hallitus vahvisti tänään maa- ja metsätalousministeriön jakosuunnitelman Veikkaus Oy:n tuottojen käytöstä hevosalalle vuonna 2018. Tuottoina arvioidaan kertyvän yhteensä 40,5 miljoonaa euroa. Arpajaislain mukaan tuotot käytetään hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen.

Veikkaus Oy:n 40,5 miljoonan euron tuotosta 30,1 miljoonaa euroa käytettäisiin keskus- ja maakuntaraviratojen palkinto- ja toimintatukeen. Tuet jakautuisivat siten, että palkintotukeen käytettäisiin 19,6 miljoonaa euroa ja toimintatukeen 10,5 miljoonaa euroa. Loput tuesta käytettäisiin vuoden 2018 kuluessa päätettäviin pienempiin avustuksiin, kuten hevoskasvatuksen tukeen, Suomen raviurheilun ja ratsastuksen keskusjärjestöille myönnettäviin tukiin sekä kesäraviratojen tukiin.

Hevosalalle tarkoitettu tuotto perustuu Veikkauksen ennakkoarvioon. Lopullinen hallinnonalalle kohdennettava tuotto on riippuvainen Veikkauksen toteutuneesta liikevoitosta.

Ravikilpailuissa maksettavat palkinnot ovat hevostalouden merkittävin rahoituslähde. Riittävä palkintotaso kannustaa hevosenomistajia pitkäjänteiseen kasvatus-, valmennus- ja kilpailutoimintaan ja luo omalta osaltaan edellytyksiä tarvittaviin investointeihin ja kannattavaan elinkeinotoimintaan. 

Ravirataverkoston toimintatuella ylläpidetään ravikilpailutoiminnan infrastruktuuria. Sen avulla tarjotaan kilpailu- ja harrastusmahdollisuuksia raviurheilun aktiiveille koko Suomessa ja varmistetaan laadukkaiden raviurheilutapahtumien toteuttaminen. Raviurheilu on Suomen toiseksi suosituin urheilulaji katsojamäärillä mitattuna.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
neuvotteleva virkamies Tauno Junttila p. 0295 16 2290                                                                
neuvotteleva virkamies Tapani Sirviö p. 0295 16 2077
sähköposti: etunimi.sukunimi(a)mmm.fi

Eläimet ja kasvit Hallinto