Maa- ja metsätalousministeriön blogi
![](https://mmm.fi/documents/23973946/23973948/Blogiplanssi-K%C3%84YT%C3%84T%C3%84T%C3%84+%2830%29.jpg/8076d85c-1485-a556-dd59-f5242441bdc6?version=1.0&t=1651584253556)
Sianlihantuotannon uusin dilemma - karjuporsaiden kirurginen kastraatio
Marinin hallitusohjelmassa on useita eläinten hyvinvointiin liittyviä tavoitteita. Porsaiden kirurgisesta kastraatiosta luopuminen on yksi selvitettävistä...
![](https://mmm.fi/documents/23973946/23973948/Elina_Pahkala_300x170.jpg/37d6d5ec-c832-9dfc-6a28-e0bee145bb73?version=1.0&t=1647252310698)
Lisää terveellistä ja turvallista kalaa lautaselle
Maaliskuun hienot pilkkikelit houkuttelevat kalansaaliiden äärelle. Koukkuun voi tarttua ahven tai kuha, parhaimmillaan kuuluisa ”kahen kilon siika”. ...
![](https://mmm.fi/documents/23973946/23973948/Blogiplanssi-K%C3%84YT%C3%84T%C3%84T%C3%84+%289%29.jpg/1f76a597-16ba-e873-d334-3fc2de7ae146?version=1.0&t=1618386831559)
Voiko tätä syödä?
Tulevaisuuden ruuantuotantomahdollisuuksia ansiokkaasti kuvaava televisiosarja ”Voiko tätä syödä?” on herättänyt minussa ja varmasti monessa muussakin...
![](https://mmm.fi/documents/23973946/23973948/Blogiplanssi-K%C3%84YT%C3%84T%C3%84T%C3%84+%281%29.jpg/18857314-c027-b6f6-a3db-6efa5df9645b?version=1.0&t=1598595492088)
Riistaa ruokapöytään
Syksyn jahtikausi on pian käsillä ja riistaa saadaan taas ruokapöytään. Suurin osa luonnonvaraisen riistan lihasta päätyy metsästäjien omaan käyttöön, mutta...