Ilmastoruokaohjelman kick off -tilaisuus
Torstai 6.2.2020 klo 12.30 – 16.15
maa- ja metsätalousministeriö
Tule mukaan keskustelemaan hallitusohjelman mukaisen Ilmastoruokaohjelman valmistelusta. Paljon on aiheeseen liittyen jo käynnissä, mutta miten yhdistämme voimamme ja miten saamme päivitettyä työn uuden vuosikymmenen tarpeisiin?
Millaista ruokaa Suomessa tuotetaan ja syödään tulevaisuudessa? Mitä on ilmastokestävä ruoka? Miten talous, terveys ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus huomioidaan, kun ruokajärjestelmää muutetaan ilmastokestäväksi?
Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja ilmastoruokaan liittyen, Ilmastoruokaohjelmatyön organisoitumisesta, alustavasta työsuunnitelmasta sekä eri tahojen mahdollisuuksista osallistua työhön.
Aika: Torstai 6.2. klo 12.30-16.15
Paikka: Minerva-tori, Siltavuorenpenger 5, Helsinki
Tilaisuuden ilmoittautuminen on päättynyt, mutta puheenvuoro-osuudet lähetetään suorana ja tallennetaan myöhempää katsomista varten.
OHJELMA
klo 12.30 Tilaisuuden avaus (suora lähetys alkaa)
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
Klo 12.40 Mitkä tutkimus meille kertoo ilmastoruuasta ja ilmastokestävään ruokajärjestelmään siirtymisestä?
Ilmastokestävät ruokavaliot ja suomalaisen ruokajärjestelmän muutostarpeet
Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luonnonvarakeskus
Miten tehdään ruokajärjestelmään systeeminen muutos? (suora lähetys taukoaa puheenvuoron jälkeen)
Professori Lassi Linnanen, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto
Kohti terveellistä ja kestävää kansanravitsemusta
Ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola, Helsingin yliopisto
Klo 13.40 Työpaja, juomia ja pientä purtavaa
Klo 15.45 Minä, maapallo ja minä: mikä ilmastonmuutoksessa kiinnostaa - ja mikä ei? (suora lähetys jatkuu)
Ville Seuri, sisältöpäällikkö, uutis- ja ajankohtaistoiminta, Yle
Klo 16.00 Miten tästä eteenpäin?
Neuvotteleva virkamies Hanna Mattila, maa- ja metsätalousministeriö
Tervetuloa!
Kohderyhmät: julkinen hallinto, yliopistot ja korkeakoulut, järjestöt ja yhteisöt