Hyppää sisältöön
Media

Kevään kausitöihin rekrytoitava nyt entistä enemmän kotimaista työvoimaa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2020 13.43
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt sähköpostia kaikille tuottajille, joille oli nimetty muun muassa ukrainalaisia kausityöntekijöitä 1500 hengen kiintiöstä.

Ukrainalaisten kausityöntekijöiden tulo Suomeen alkutuotannon kevättöihin keskeytyy. Ukrainan hallituksen päätöksellä maan kansalaiset eivät toistaiseksi voi poistua maasta. Tämä linjaus tarkoittaa, että tuleville päiville ja viikoille suunnitellut kausityöntekijöiden tilauslennot Suomeen peruuntuvat.

Valmius tilauslentojen jatkumiseen olisi ollut olemassa, sillä ensimmäisen tilauslennon järjestelyt toimivat erinomaisesti ja kausityöntekijät pääsivät tiloille turvallisesti.

Ukrainalaisten ja myös muista maista tulevien kausityöntekijöiden matkustukseen liittyvien rajoitusten kehitys jatkossa ei ole tiedossa. Asiasta tiedotetaan heti kun uutta ilmenee.

MMM kannustaa nyt maatiloja tutkimaan kotimaassa olevan työvoiman käyttämisen mahdollisuuksia entistäkin huolellisemmin.
Työvoiman välityksen tärkeimmät kanavat ovat TE-toimistojen välityspalvelut sekä töitäsuomesta.fi-portaali. Mikäli ulkomaalaisia kausityöntekijöitä saapuu maahan, tulee karanteeniin liittyviä ohjeistuksia noudattaa tarkasti.

Lisätiedot:

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0400 291 910
Maatalous: Ylitarkastaja Veli-Pekka Reskola, p. 0295 16 2193
Maaseutuylitarkastaja Antonia Husberg, p. 0295162033

Maaseutu Ruoka ja maatalous