Hyppää sisältöön
Media

Kuluttajien mielikuva suomalaisesta ruoasta saatava kohdalleen

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 1.2.2008 13.10
Puhe -

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan kuluttajien mielikuva suomalai-sesta ruoasta on saatava kohdalleen. Salmonellavapaa, terveellinen ja maukas kotimainen kananmuna on Anttilan mukaan hieno esimerkki turvallisesta suomalaisesta ruoasta, jota kuluttajan tulisi haluta lautaselleen. Ministeri Anttila korosti elintarvikkeiden markkinoinnin tärkeyttä puhuessaan tänään Kieku-munapakkaamon avajaisissa Loimaalla.

Suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuus riippuu suoraan kuluttajien luottamuksesta tuo-tantoon. Anttilan mielestä pellolta pöytään ulottuva jäljitettävä laatuketju on suomalaisten elintarvikkeiden menestymisen lähtökohta, jota tulisi arvostaa ja markkinoida.

Ministeri Anttila totesi kananmunasektorin markkinatilanteen olevan haastava: tuotanto-määrä ylittää kysynnän ja tuottajahinnat ovat tuotantokustannusten rajalla. Kustannusten hallinta on keskeinen tekijä, kun tuotannon kannattavuus halutaan varmistaa. Anttila muis-tutti, että hallitusohjelmassa luvataan huolehtia maatilojen tulokehityksen saamisesta nou-su-uralle. Asiaa valmistellaan parhaillaan maatalouden tulo- ja kannattavuustyöryhmässä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Minna-Mari Kaila, p. (09) 1605 3302, 040 775 6060