Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Essayah Pohjois- ja Baltian maiden ministerikokoukseen Liettuaan

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2024 14.57
Tiedote

Ministerikokouksen teemana ovat pohjoisten olosuhteiden maataloudelle aiheuttamat haasteet ja niiden huomioon ottaminen EU-lainsäädännössä.

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah osallistuu 21.2.2024 Liettuan Trakaissa järjestettävään Baltian ja Euroopan unioniin kuuluvien pohjoismaiden maatalousministereiden kokoukseen. Nämä ns. 3+3-maat – Suomi, Ruotsi, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua -  tekevät tiivistä yhteistyötä maataloutta koskevissa EU-asioissa. Yhteinen vaikuttaminen on pienempien ja pohjoisempien jäsenmaiden kannalta tärkeää. Kokouksen on kutsunut koolle Liettuan maatalousministeri Kęstutis Navickas.

Ministerikokouksen teemana ovat pohjoisten olosuhteiden maataloudelle aiheuttamat haasteet ja niiden huomioon ottaminen EU-lainsäädännössä. Keskustelunaiheina ovat esillä mm. EU:n yhteinen maatalouspolitiikka sekä ilmastonmuutostoimet unionin pohjoisempien alueiden näkökulmasta. 
Tapaaminen tarjoaa ministereille mahdollisuuden keskustella myös muista ajankohtaisista asioista, kuten komission aloitteesta suden suojelustatuksen muuttamiseksi. 

Lisätietoja: 
Ministerin erityisavustaja Iina Mattila, p. +358  50 473 6221
etunimi.sukunimi(at)gov.fi
Neuvotteleva virkamies Osmo Rönty, p. +358 295 162 084
etunimi.sukunimi(at)gov.fi

EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous