Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Porovahinkolautakunta asetettu ensi kertaa

Maa- ja metsätalousministeriö
4.6.2021 15.21
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut porovahinkolautakunnan toimikaudelle, joka päättyy 2.6.2025. Poronvahinkolautakunta on riippumaton asiantuntijaelin, jonka maa- ja metsätalousministeriö asettaa neljäksi vuodeksi kerrallaan. Lautakunnan jäsenet ovat sivutoimisia ja toimivat virkavastuulla.

Porovahinkolautakunnan puheenjohtajaksi nimettiin käräjätuomari Ahti Kontturi ja varapuheenjohtajaksi tutkija Rauno Kuha. Lautakunnan muiksi jäseniksi nimettiin saamelaiskäräjien toinen puheenjohtaja Leo Aikio, maaseutusihteeri Markku Heikkilä, varadekaani Ilari Hovila, tutkija Juha Joona, projektipäällikkö Juha Järvenpää ja pormestari Harri Peltola.

Porovahinkolautakunta asetettiin nyt ensimmäistä kertaa. Lautakunta antaa pyynnöstä asiantuntijalausuntoja mm. siitä, mikä on paliskunnan poronhoitolaissa tarkoitettu aitaamisvelvollisuus ja vahingoista, joita porojen epäillään aiheuttaneen viljelyksille, taimikoille ja asuntojen pihoille. Lautakunta tarjoaa myös sovittelupalveluja vahinkoja ja aitaamista koskevien riitojen osapuolille. 

Porovahinkolautakunnan asettaminen lakkauttaa nykyiset kuntakohtaiset arvioimislautakunnat. 

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen, 050 516 2868, teppo.sakkinen (at) tem.fi

Vanhempi hallitussihteeri Jukka Mirvo, 0295 16 2468, jukka.mirvo (at) mmm.fi
 

Eläimet ja kasvit