Hyppää sisältöön
Media

Saaristo- ja vesistökunnat kokoontuvat Kolille 6.–7.6.

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 31.5.2016 10.53
Uutinen

Saaristoasiain neuvottelukunta, Lieksan kaupunki ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto järjestävät valtakunnallisen saaristo-, vesistö- ja rannikkoalueiden seminaarin Kolilla saaristo-osakunta Lieksassa 6.–7.6.2016. Seminaarissa keskustellaan hallituskauden saaristo-, vesistö- ja kuntapolitiikasta, mökkeilystä sekä kalasta ruokana, elämyksenä ja ammattina. Seminaarissa käsitellään myös vesistö- ja saaristoalueiden tarjoamia mahdollisuuksia maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Maanantain seminaarissa puolueiden edustajien paneeli pohtii, miten saaristo- ja vesistöalueita kehitetään tällä vaalikaudella. Keskustelemassa ovat kansanedustajat Hanna Kosonen (kesk.), Kaj Turunen (ps.), Eero Lehti (kok.), Krista Mikkonen (vihr.), Sari Essayah (kd.), puoluepiirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen (sd) sekä vasemmistoliiton ja RKP:n edustajat.

Myös maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen, Pohjois-Karjalan vt. maakuntajohtaja Risto Poutanen ja Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Marjeta puhuvat seminaarissa maanantaina. Seminaarin puheenjohtajina toimivat Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sekä saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Hanna Kosonen ja varapuheenjohtaja Kaj Turunen.

Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton isännöimässä iltatilaisuudessa maanantaina kuullaan maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen puheenvuoro.

Valtakunnallinen seminaari järjestetään nyt jo 26. kerran

Saaristo-, vesistö- ja rannikkoalueiden seminaari järjestetään vuosittain eri maakunnissa. Nyt pidettävään seminaarisarjan 26. seminaariin osallistuu noin 150 henkilöä kunnista, maakunnista, saarilta, valtion virastoista sekä organisaatioista eri puolilta Suomea. Kolilla seminaari järjestetään toisen kerran.

Suomessa on 76 000 saarta, 56 000 järveä ja 52 000 neliökilometriä merialaa. Hallituksen nimeämiä saaristokuntia ja saaristo-osakuntia on yhteensä 48, joista noin puolet sijaitsee Sisä-Suomessa ja puolet meren rannikolla. Näiden lisäksi saaria, merta tai vesistöjä on kaikissa muissakin kunnissa.

Kokoaikaisesti asuttuja ilman kiinteää tieyhteyttä olevia saaria on yli 550 ja osa-aikaisesti asuttuja 19 600. Lisäksi maassa on paljon kiinteän tieyhteyden saaristoalueita ja vesistöjen rikkomia saaristomaisia alueita.

Seminaarin ohjelma ja muuta saaristopolitiikkaa koskevaa aineistoa löytyy osoitteesta www.mmm.fi/saaristo ja www.mmm.fi/skargard.

Toimituksille tiedoksi: Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seminaarin tiedotustilaisuuteen ja lounaalle maanantaina 6.6.2016 klo 12–13 Sokos Hotel Kolilla Ukossa, Yläkolintie 39, Kolilla Lieksassa. Ilmoittautumiset Sirpa Mäkelälle p. 0295 162 460 tai etunimi.sukunimi@mmm.fi.

Lisätietoja:
Saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 040 074 4900
Lieksan kaupunginkamreeri Johanna Tähkiö p. 040 104 4020
Pohjois-Karjalan liiton kuntakehityspäällikkö Seppo Tiainen p. 0400 529 480