Lupajärjestelmä yksinkertaistuu

Kalastonhoitomaksussa yhdistyvät aiemmat kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehelupa. Kalastonhoitomaksu kattaa lähes koko Suomen.

Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18–64-vuotiaat kalastajat, jotka harjoittavat muuta kalastusta kuin ongintaa ja pilkintää. Maksun suuruus on 45 euroa/vuosi, 15 euroa/viikko ja 6 euroa/vuorokausi. Kalastonhoitomaksun  voi maksaa alkaen osoitteessa eraluvat.fi.

Maksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vieheellä. Kalastonhoitomaksu ei oikeuta kalastamaan vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla, kalastuskieltoalueilla eikä Ahvenanmaan maakunnassa.

Kalastonhoitomaksu on sijoitus kalakantoihin. Kalastonhoitomaksusta kertyvät rahat käytetään kalavesien hyväksi, kalatalousalueiden toiminnan kustannuksiin ja kalavesien käytöstä vesialueiden omistajille maksettaviin korvauksiin. Lisäksi rahoitetaan kalastuksenvalvontaa ja kalatalousneuvontaa.

Vapaa-ajan pyydyskalastukseen sekä ravustukseen tarvitaan jatkossakin kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan lupa.

Katso myös:

Eräluvat-verkkokauppa