Oppimateriaalit

Ruokatieto ry:n sivuilta löydät laadukasta, ruoka-aiheista oppimateriaalia perusopetuksen ala- ja yläluokille ja toisen asteen opiskelijoille, muun muassa tietoa maidon, vihannesten, kalan, lihan ja viljan reitistä pellolta pöytään.

Hävikkiviikon sivuilta löytyy tietoa ruokahävikistä ja sen välttämisestä sekä videoita ja kuvamateriaalia ruokahävikkimateriaalista.

Saa syödä! -sivustolta löytyy tietoa yhdeksäsluokkalaisille tarkoitetusta Hävikkibattlesta ja kestävän kehityksen teemaan linkittyvää ruokahävikkiaiheista oppimateriaalia, videoita ja tehtäviä ala- ja yläkoulujen oppilaille.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta on tuottanut ravitsemussuositukset eri kohderyhmille. Materiaaleissa on paljon tie tietoa ruoasta ja ravitsemuksen merkityksestä.

Mitä lähellä tuotettu ruoka merkitsee? Tammikuussa 2018 kuvatuilla videoilla Stadin ammattiopiston oppilaat ja ruoka-alan päättäjät ja asiantuntijat pohtivat, mikä merkitys ruoan alkuperällä on.

Syksyllä 2018 julkaistaan ruoan tuotannosta kertovia oppimateriaaleja yläkouluille.

Ennakkokyselyt oppimateriaaleista:

vanhempi viestintäkonsultti Kirsi Valta-Makkonen, Kaiku Helsinki, p. 050 589 7381, kirsi.valta-makkonen(at)kaikuhelsinki.fi
tiedottaja Anna Salminen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 358 8793 anna.salminen(at)mmm.fi